«Με λένε Βαγγέλη» διαμηνύει ο Βενιζέλος προς κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να συζητήσει με δέκα στελέχη του κόμματος για την πολιτική επικαιρότητα, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής, σηματοδότησε ουσιαστικά και την άτυπη συγκρότηση του «διευθυντηρίου» του ΠΑΣΟΚ. Του οργάνου δηλαδή με το οποίο ο Ευ. Βενιζέλος θα πορευτεί στο.........
μέλλον.


Αυτοί που επέλεξε ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ . ήταν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μίμης Ανδρουλάκης, οι κυρίες Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά, ενώ την 11η θέση θα καταλάβει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος απουσίαζε σε ταξίδι στην Ουάσιγκτον.


Στη συνεδρίαση, δεν παραβρέθηκε κάποιος από τους στενούς συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς μέχρι… προχθές, στις αντίστοιχες συναντήσεις οι μισές καρέκλες καταλαμβανόταν από… κηπουρούς και παντός είδους αυλικούς.


Ο Ευ. Βενιζέλος- λένε συνεργάτες του, επιθυμεί να διαχειριστεί μόνος του τις συνεδριάσεις και τις πιθανές διαφωνίες που ενδεχομένως θα προκύψουν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών. Έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι μπορεί και αυτό θα κάνει. Για το λόγο αυτό, η επιλογή των προσώπων που θα αποτελέσουν την «ηγετική 11δα» εμπεριέχει και μήνυμα προς τις κατευθύνσεις.


Το ραντεβού για την επόμενη συνεδρίαση κλείστηκε για την προσεχή εβδομάδα, οπότε και θα πλησιάζει η μέρα οριστικοποίησης των ψηφοδελτίων.


Εν τω μεταξύ, προετοιμάζεται και η προεκλογική καμπάνια- μάλιστα το πρώτο βίντεο του προεκλογικού αγώνα κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Όποιος το είδε, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος θα επιδιώξει την άμεση σύγκριση με τον Αντώνη Σαμαρά στην κρίση και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και της κρίσης του χρέους. Παρά το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς αποτελεί το ισχυρό χαρτί της ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος έχει προβάδισμα έναντι του προέδρου της ΝΔ.


Θέμης Δαγκλής