Λούκα: Κούρεμα ή αναδιάρθρωση των χρεών των εξαθλιωμένων και όχι των κομμάτων!

Γράφει ο Αιας

Μένει άναυδος κανείς μπροστά στην αυθάδεια, την αναλγησία και τη θρασύτητα των ανδρεικέλων της συγκυβέρνησης. Είναι τόσο παχύδερμα, που επιμένουν να ασελγούν κατά του κοινού νου.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, π
ατώντας στα ερείπια μιας χώρας, που οι ίδιοι δημιούργησαν αποπειράθηκαν να περάσουν στα μουλωχτά τροπολογία για διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων επί των οφειλών τους ( ύψους 244,2 εκ. ευρώ)  προς τις........
τράπεζες!
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και υπογράφεται από τους κομματικούς …γιδοβοσκούς, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Η πολιτική κουτοπονηριά σε όλη της την μεγαλοπρέπεια. Και η  αποκρουστικότητα  του Βενιζελικού νεοφιλελευθερισμού στο απόγειό της.
Ο Μπενύτο, από το βήμα της Βουλής, δίχως να ερυθριά, αντέδρασε υποκριτικά στην αξίωση να δημιουργηθεί ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας απέναντι σε εκείνους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Προφανώς εκλαμβάνει ως εχθρό το τσακισμένο από τη μνημονιακή πολιτική, λαό.
Πριν από λίγο Η Λ. Κατσέλη, που από το 2010 και σε καλύτερες δημοσιονομικές συνθήκες, είχε τολμήσει τις ρυθμίσεις, που σήμερα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, πληρώνοντας, η ίδια, με την αποπομπή της από την κυβέρνηση, ζήτησε:
α) την υιοθέτηση ρυθμίσεων για κούρεμα ή αναδιάρθρωση των χρεών ιδιωτών, με βάση εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια και β) τη εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων για την παράταση της συμβατικής διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, μέσω της μείωσης του ποσού των μηνιαίων δόσεων των δανείων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ανεξάρτητα από όρια ηλικίας.