Γιατί ψηφίζουν σήμερα οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ .

 Του Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Τι θα ψηφίσουν σήμερα οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ; Είναι απορία αυτή ; Όλοι αυτοί που θα πάνε σήμερα να ψηφίσουν έχουν δύο επιλογές . Βενιζέλο Βαγγέλη ή Ευάγγελο Βενιζέλο , καθεμιά καλλίτερη από την άλλη . Ο κερδισμένος , άνευ αντιπάλου αρχηγός , είναι δεδομένος . Γιατί λοιπόν πάνε να ψηφίσουν ; Ψηφίζουν σήμερα και δηλώνουν , χωρίς αιδώ , σε εμάς τους υπολοίπους ότι είναι αυτοί , οι μαζί τα φάγανε με τον κ. Πάγκαλο και ακόμα τα τρώνε. Ψηφίζουν μεν χωρίς αιδώ μα με περισσή περίσκεψη , αφού .........
διαβλέπουν πως είναι πολλοί και ανεξάρτητα του εκλογικού για το ΠΑΣΟΚ αποτελέσματος, τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο θα τον επανεκλέξουν . Διαβλέπουν και ότι η τρόικα δεν θα αφήσει να χαθούν οι άνθρωποί της . Διαβλέπουν ακόμα πως η όποια μετεκλογική κυβέρνηση, με πολύ ή ολίγη αριστερά και σίγουρα με πολύ δεξιά και ακροδεξιά , θα είναι φιλομνημονιακή . Καταλαβαίνουν και το ξέρω και εγώ ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος θα είναι σε κάποιο σημαντικό υπουργείο , μάλλον στο οικονομικών , και θα τους ξαναβολέψει για να συνεχίσουν να τρώνε .

Καλά και εσύ ρε …… Λεωνίδα που τα ξέρεις όλα γιατί δεν πάς να ψηφίσεις σήμερα ; Αφού το βλέπεις το δικό σου ατομικό συμφέρον και το συμφέρον των δικών σου παιδιών είναι εκεί . Σε παρόμοια ερωτήματα απάντησα στο παρελθόν πολλές φορές και απαντώ και σήμερα με τον ίδιο τρόπο , «είναι ζήτημα ανατροφής» . Εγώ νομίζω Καλής , ενώ όσοι άνομα πλούτισαν γύρω μου , λένε πίσω από την πλάτη μου , αν όχι Κακής πάντως λάθος .