Δάσκαλε που δίδασκες και τον νόμο της Αννας δεν εκράτεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί αφήνει ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, που δέχτηκε τα πυρά από τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

   Μετά τις δηλώσεις του για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς υπουργικό μισθό, χωρίς συμβούλους, χωρίς κινητά τηλέφωνα, ενώ.......
τονίζει πως ούτε ψάχνει για δουλειά, ούτε διεκδικεί αξιώματα, ούτε εξαρτάται από κανένα κόμμα, ούτε θα πολιτευθεί.
Σε ό,τι αφορά τον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή σημειώνει ότι όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι χώροι πνευματικής και επιστημονικής εργασίας ξέρουν πως τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία όποιας μορφής και από όπου και αν προέρχεται.
Ο Λουκάς Παπαδήμος τηλεφώνησε στον Γιώργο Μπαμπινιώτη ξεκαθαρίζοντας του πως ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί χωρίς να υπάρξει καμία παρέκκλιση. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τόνισε στον υπουργό Παιδείας πως δε θα υπάρξει καμία απολύτως τροποποίηση στο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμοστεί όπως τον ψήφισε η Βουλή, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα των χρηματοδοτήσεων.