Η Κατσέλη είχε προειδοποιήσει: Μην ενδίδετε στις παράλογες κι επικίνδυνες αξιώσεις της Tρόικας!

Γράφει ο Αίας


Αν και διανύουμε το Τριώδιο οι μάσκες έχουν πέσει. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες, που νόμιζαν ότι η Τρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και τα υπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώς άλλη είναι η αποστολή της. Να φτωχύνουν δραματικά τους Ελληνες. Αυτή είναι η αποστολή, που τους έχει αναθέσει το Βερολίνο και ακριβώς αυτήν την αποστολή εκτελούν, με τους.......
εγχώριους πολιτικούς συνεργάτες τους, με εξαιρετική επιτυχία!
Η Λούκα Κατσέλη, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν καταψήφιζε το περιβόητο άρθρο 37, είχε προειδοποιήσει: «Αν ενδώσουμε στις παράλογες κι επικίνδυνες αξιώσεις της Tρόικας και των εγχώριων υποστηρικτών των νεοφιλελεύθερων κι αναποτελεσματικών πολιτικών που μας επιβάλουν, οι πιέσεις θα ενταθούν και η ύφεση θα βαθύνει».
Ηταν τότε, που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών  Ευ. Βενιζέλος, κινδυνολογώντας, έδινε διαπιστευτήρια υποδειγματικής υπακοής στους Τροικανούς. «Το άρθρο 37, έλεγε, αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης». Για να λάβει την πληρωμένη απάντηση της Λούκας: «Αυτό μου έλεγε και εμένα η τρόικα και εγώ τους απαντούσα "δεν γίνεται παιδιά αυτό που λέτε" και το βγάλανε από τον κατάλογο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, η τρόικα το λέει συνεχώς σχεδόν σε κάθε διαπραγμάτευση, εμένα μου το είπανε και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και τον Μάιο...».
Δυστυχώς, η Κατσέλη, δεν εισακούστηκε. Αντίθετα, για τη συνέπειά της  αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και εκδιώχθηκε, έστω προσωρινά, από το ΠΑΣΟΚ.
Τυχαία νομίζετε ότι φτάσαμε έως εδώ;….