Εύγε, Μπενύτο και Σια, τους σώσατε τους τοκογλύφους! ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ …«ΣΩΤΗΡΕΣ» ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

Γράφει ο Μαγια

Παραδόθηκαν καιεπισήμως τα κλειδιά της χώρας στους «εταίρους» και δανειστές, αφού προηγουμένωςφρόντισαν να μετατρέψουν ολόκληρο το χρέος σε ενυπόθηκο μέσω του αγγλικούδικαίου. Η Ελλάδα βυθίζεται στο πιο........
βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της.
ΟΒενιζέλος μάλιστα υπήρξε ο σαφέστερος και πιο αποκαλυπτικός όλων: Δίνουμε, είπε, το αγγλικό δίκαιο στους δανειστές για να μηννομίζουν ότι έχουμε σκοπό να ξαναμειώσουμε αργότερα το χρέος! Ομολόγησε έτσι ότι, αυτή η ρύθμιση θα απαγορεύει στηνΕλλάδα να προβεί σε περαιτέρω μείωσή του όταν πολύ σύντομα θα αποδειχθεί, όπωςμε την πρώτη δανειακή σύμβαση και το «μνημόνιο» του Παπακωνσταντίνου, ότι το μόνο που κατάφερε ήταν να το αυξήσει.
ΟιΓιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς και Λ. Παπαδήμος, μετη δουλική συμπεριφορά τους απέναντι στις Βρυξέλλες και την τρόικα, αδύναμοικαι ανίκανοι είτε να διαχειριστούν τηνκρίση, είτε να αντισταθούνστοιχειωδώς στις κατακτητικές διαθέσεις των δανειστώνκαι στις δόλιες επιδιώξεις των εγχώριων παρασίτων, κήδεψαν με όλες τις «τιμές» την αξιοπρέπεια του λαού.Την ατομική, οικογενειακή, εργασιακή, κοινωνική και εθνική αξιοπρέπεια τουΕλληνα.
Ελπίζουμε ότι, οιβουλευτές που ψήφισαν χτες για τη …σωτηρία της χώρας να διάβασαν σήμερα τοάρθρο του βρετανού ευρωβουλευτή Ντάνιελ ΤζονΧάναν,στην εφημερίδα «The Telegraph».
«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με ταχρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...». Από το κάθε ευρώ πουχορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει γιανα στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά!
Οβρετανός ευρωβουλευτής, που μετέχει στην ομάδα των Συντηρητικών, εξηγεί ότι ταυπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακώνυποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και τωνομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων»!
Ειδικότερα,από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά καταλήγουν σταταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, 23 λεπτάκαταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων καιοργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και 18 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)»,σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι' άλλη μια φοράαποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».