Μερακλής πρόεδρος μοιράζει λεφτά!

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Με «μάγεψε» η κίνησή σου Κάρολε. Πάντα γούσταρα τους χουβαρντάδες και τους ανοιχτοχέρηδες. Ειδικά μάλιστα όταν κάποιος συνδυάζει τα χουβαρνταλίκια με την ψυχραιμία είναι ο άνθρωπός μου!
Πάντα ήσουν ο άνθρωπός μου Κάρολε. Το πρωτοκατάλαβα όταν πριν από δεκαετίες, δάνεισες απλόχερα το φιλαράκι σου με τα ζιβάγκο για να χτίσει το «κωλόσπιτο»  με τους 15 και βάλε καμπινέδες. Το επιβεβαίωσα όταν στα πλαίσια της «λαμπρής» υπουργικής σου πορείας στο πλευρό του σοσιαλιστή του χαβιαριού, έβλεπα αφενός τους πασάδες να.......
αφηνιάζουν και αφ εταίρου εσένα γίγαντα της διπλωματίας να μιλάς για «ψυχραιμία». Από τότε σε συμπάθησα Κάρολε. Από τότε έλεγα σε φίλους και γνωστούς, πως ο «ψύχραιμος εθνικός δανειστής» της Ρουσφετόβιας θα φτάσει μια μέρα πολύ ψηλά
Και έφτασες Κάρολε. Και όχι μόνο έφτασες αλλά με το να παραιτηθείς της αποζημίωσής σου μπήκες κυριολεκτικά στην καρδιά μου!
Αλήθεια σου λέω Κάρολε. Την επόμενη φορά που θα υπογράψεις οποιοδήποτε κωλόχαρτο σου σερβίρουν οι εκλέκτορές σου και θα βγεις μετά στα μικρόφωνα να κλαψουρίσεις  θα είμαι στο πλευρό σου. Όπως και την επόμενη φορά που θα βγεις να μας πουλήσεις αντιστασιακό αγωνιστιλίκι από τα γεννοφάσκια σου. Όπως και  την επόμενη φορά που θα λακίσεις απ την παρέλαση σαν βρεγμένη γάτα! Όπως και κάθε επόμενη φορά ό,τι και αν αυτή επιφυλάσσει
Πάντα δίπλα σου, πάντα στο πλευρό σου.  Και όχι μόνο εγώ. Όλη η Ρουσφετόβια!
Τώρα που «πληρώνεις» μπορείς να πουλάς σοσιαλιστικό προεδριλίκι όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι όποτε γουστάρεις. Τώρα που «πληρώνεις» μπορείς να λακάς στα δύσκολα όποτε γουστάρεις. Τώρα που «πληρώνεις» μπορείς να ανέχεσαι προκειμένου να μην ταράξει κανείς την ηρεμία σου, οι θεατές στις παρελάσεις να πηγαίνουν με προσκλήσεις!!! Τώρα που «πληρώνεις» μπορείς να απαιτήσεις μάλιστα όσοι έρθουν  να ακολουθούν και ειδικό ενδυματολογικό πρωτόκολλο! Γραβάτα, παπιγιόν, λαμέ κουστούμι, ταγιέρ, ή ό,τι τέλος πάντων εσύ γουστάρεις!  Αν κάποιοι μάλιστα τολμήσουν να το παραβούν, τώρα που «πληρώνεις» μπορείς άφοβα να ρωτάς με απαξιωτικό ύφος αν «είναι πατριώτες ΑΥΤΟΙ»
Ναι ανοιχτοχέρη μου. Τώρα που «πληρώνεις» μπορείς για τους συμπατριώτες σου να χρησιμοποιείς άφοβα το «ΑΥΤΟΙ» και το  «ΕΚΕΙΝΟΙ» κάθε φορά που τολμούν οι θρασύτατοι  να χαλάσουν την ζαχαρένια σου .
Ναι χουβαρντά μου. Τώρα που «πληρώνεις» μπορείς να επιτίθεσαι κατά βούληση σε όποιους γουστάρεις. Ντόπιους και ξένους. Σε πρόσωπα αλλά και σε ΛΑΟΥΣ ολόκληρους! 
Ψάχνω κιμπάρη μου, ψάχνω χουβαρντά μου, ψάχνω ανοιχτοχέρη μου.
Ψάχνω απελπισμένα αντίστοιχη δήλωση «υπέρτατου πολιτικού άρχοντα» άλλης χώρας έστω και τριτοκοσμικής που να έχει ειπωθεί  με το ίδιο μένος που ξεστόμισες πρόσφατα τα «αυτοί» και τα «εκείνοι» προς στους συμπατριώτες σου στη συμπρωτεύουσα της Ρουσφετόβιας.
Ψάχνω απελπισμένα μισή δική σου δήλωση αντίστοιχης οργής και απαξίωσης με εκείνη που έδειξες  προς τον κύριο Σόιμπλε γιατί τάχα λοιδόρησε την χώρα που την κατάντησε  Μπανανία το πολιτικό σινάφι απ το οποίο προέρχεσαι, η οποία να απευθύνεται είτε στον εκλεκτό κύριο «Μαζίταφάγαμε» που αποκάλεσε ξεδιάντροπα «αντιπαραγωγικούς» τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων των οποίων Συνταγματικά ΗΓΕΙΣΑΙ,    είτε στον Ανελλήνιστο Φιλέλληνα που παριστάνοντας τον πρωθυπουργό  δήλωνε με καμάρι πως κυβερνά μια «διεφθαρμένη χώρα»
Όπως ψάχνω επίσης απεγνωσμένα να βρω ποτέ πέρασε έστω και ηγετίσκος της κακιάς ώρας απ την Ιστορική Ρουσφετόβια που να τόλμησε να πέσει τόσο χαμηλά ώστε να απαξιώσει σε αποστροφή του λόγου του ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ λαούς ολόκληρους ακόμα και ιστορικά εχθρικούς προς το ξέφραγο αμπέλι. Να πει ρε αδελφέ όχι «ποιοι είναι οι Ολλανδοί» ή «ποιοι είναι οι Φιλανδοί»  αλλά «ποιοι είναι οι Βούλγαροι» ή «ποιοι είναι οι Τούρκοι»!  Ουδέποτε και ουδείς  το έκανε εθνικέ λεβεντοδανειστή μου ! Ουδέποτε και ουδείς λεβεντοκιμπάρη μου!  Ούτε καν  για τους ιστορικούς σφαγείς μας! 
Τίποτα δεν βρήκα χουβαρντά μου.  Κανένας σαν κι εσένα!  Εσύ όμως τώρα που «πληρώνεις» με τα δανεικά του κυρίου Σόιμπλε τον οποίον κάνεις πως δεν γνωρίζεις,  μπορείς να θεωρείς πως τον παχυλό σου μισθό που αποφάσισες να τον κάνεις δωρεά τον φέρνει ο Αη Βασίλης και όχι οι φορολογούμενοι πολίτες της Ε.Ε.  και να συνεχίσεις να οργίζεσαι και να σιωπάς επιλεκτικά όποτε θες και για όποιους θες αλλά και να απαξιώνεις συλλογικά όποιον λαό θες.
Αυτό που δεν μας είπες όμως Κάρολε είναι αν τελικά είσαι με τον «Χωροφύλαξ» ή με τον «Αστυφύλαξ». Εδώ όμως δυστυχώς χουβαρντά μου όσο και να «πληρώνεις» πρέπει να διαλέξεις. Και μαζί με την ευγενική δωρεά σου να μας κοινοποιήσεις και τη ΘΕΣΗ σου!  
Είσαι με τον «κακό» και «άγνωστο» κύριο Σόιμπλε, ή με τους «δεν θα πληρώσουμε ποτέ»? Είσαι με την τρόικα των «κατακτητών» ή με τους εγχώριους τενεκέδες που θυμήθηκαν την εθνική υπερηφάνεια αφού μετέτρεψαν την Ρουσφετόβια σε ξέφραγο αμπέλι και το πήραν χαμπάρι την εποχή του τρύγου?  
Δεν γουστάρεις τη λύση Σόιμπλε και της παρέας του θεωρώντας λοιδορία την προσπάθεια τους να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών που εκπροσωπούν δεν θα χαθούν στο άπατο βαρέλι ? ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ λεβεντοχουβαρδά μου και αν έχεις κότσια στείλε μετά  τους λίβελους σου από μια Ρουσφετόβια του 1950  . 
Πιστεύεις στη Ευρωπαϊκή προοπτική και στη σωτηρία μέσα από τα όργανα της Ε.Ε.?  ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ και μη δαγκώνεις το χέρι που πάει να σε βοηθήσει  και κυρίως αναλογίσου την ΕΥΘΥΝΗ της θέσης σου.   
Αλήθεια έχεις αναλογιστεί Κάρολε  τι θα γίνει να πέσει στο επίπεδο σου ο «άγνωστος» κύριος Σόιμπλε και σου συστηθεί μιας και δεν τον γνωρίζεις λέγοντας  «είμαι αυτός που σε ένδειξη μετανοίας για το λάθος του να μην καταλάβει πως η  προσπάθεια του να προστατέψει τα λεφτά των συμπατριωτών του ήταν λοιδορία για την χώρα σας,  ΑΠΟΣΥΡΕΙ  άμεσα κάθε  ενδιαφέρον παροχής βοήθειας ζητώντας σας  ταπεινά συγνώμη»?
Λοιπόν Κάρολε?  Μοιράζεις που μοιράζεις λεφτά νομίζοντας πως έτσι προφανώς αγοράζεται ο σεβασμός και η εκτίμηση , θα μπεις στον κόπο να μας πεις στα ίσα και με ποιον τελικά είσαι? .
ΥΓ: Εντελώς περιεκτικά θα σου σώσω ένα μικρό δείγμα για το «ποιοι είναι οι Φιλανδοί» και το «ποιοι είναι οι Ολλανδοί» . Οι πρώτοι Κάρολε είναι αυτοί που έχουν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ Δημόσιο σύστημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ στον ΚΟΣΜΟ,  τη στιγμή που η «λοιδορούμενη» χώρα σου αποτελεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια  της ΠΑΡΑ Παιδείας. Οι Δεύτεροι Κάρολε είναι αυτοί που έχουν την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ  στον κόσμο έχοντας καταστήσει κυριολεκτικά άγνωστη λέξη τον όρο «νταβατζιλίδικη προστασία» τη στιγμή που η πρωτεύουσα της χώρας σου Καρολε έχει γινει Καμπούλ και τη στιγμή που μέχρι και  το γαλατάδικο της γειτονιάς σου πληρώνει νταβατζιλίκι σε μπουμπούκια του υποκόσμου Μέσος χρόνος αστυνομικής επέμβασης στο Άμστερνταμ Κάρολε είναι τα 5,5 (πέντε και μισό) λεπτά, τη στιγμή που στην Καμπουλ των Βαλκανίων τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και οι εξαθλιωμένοι μπάτσοι αγοράζουν αλεξισφαιρα γιλέκα  απ την τσέπη τους…
Εκτός απ το πλευρό σου είμαι πάντα στη διάθεσή σου  για κάθε μελλοντική σου απορία…
Katsikas.george@gmail.com