Τυχερέ Βενιζέλο…

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Άντε πάλι σούφεξε.
Περίμενε μερικές μέρες και θα μπορέσεις να σταθείς περήφανος απέναντι στους δυνάστες σου, ξέρεις, αυτούς που όταν πηγαίνεις στις Βρυξέλες, στο Στρασβούργο, στο Μόναχο και όπου αλλού τους κοιτάζεις απολογητικά με τα χέρια κατεβασμένα σαν σχολιαρόπαιδο που το..........
μαλώνει ο δάσκαλος, όταν σε κατσαδιάζουν.
Τότε που θα μπορέσεις να τους πεις ακριβώς ό,τι είπατε και στον ελληνικό λαό για να τους κλέψετε την ψήφο και να κυβερνήσετε τη χώρα.
Θα τους πεις το «λεφτά υπάρχουν».
Να σου εξηγήσω:
Δεν ξέρω αν πήρες χαμπάρι ένα παγκόσμιο κίνημα  που έχει αρχίσει και δημιουργείται σ ολόκληρο τον πλανήτη που απλοί η επώνυμοι πολίτες διατρανώνουν  και φωνάζουν «είμαστε Έλληνες» και σπεύδουν στις κατά τόπους προξενικές αρχές να ζητήσουν ελληνική υπηκοότητα, συντασσόμενοι και συμπαρατασσόμενοι στο πλευρό των ελλήνων πολιτών που τόσο βάναυσα η κυβέρνησή σου προσπαθεί να εξαθλιώσει και το καταφέρνει, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς αυτούς.
Παρακολούθα λοιπόν αυτό το κίνημα, και όταν γιγαντωθεί και ο αριθμός του βολεύει, ενεργοποίησε τους μηχανισμούς σου –ξέρεις εσύ- και στείλε σ όλους αυτούς τους έλληνες πολίτες τα γνωστά σου ραβασάκια, «έκτακτες εισφορές», «αυξημένα τέλη κυκλοφορίας», το «ειδικό χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ» που αν δεν το πληρώσουν να τους κόψετε το ρεύμα, το «φόρο ακίνητης περιουσίας» και ότι άλλο σου προτείνουν οι άρρωστοι εγκέφαλοι του υπουργείου σου.
Μη σε προβληματίζει αν είναι αντισυνταγματικά όλα αυτά, ξέρεις εσύ, δεν μασάς από τέτοια..
Μαζέψτε λοιπόν όλα αυτά, βάλτε τα σε ένα τσουβάλι και πήγαινε πέσε στα πόδια αυτού του άγριου του Σόϊ-μπλε, ακούμπησέ τα μπροστά του και δώστα του «έναντι των οφειλών», να τον κάνεις να αλλάξει χρώμα και να γίνει Σόϊ-κόκκινος.
Τότε θα δεις πως θα αλλάξουν συμπεριφορά όλοι αυτοί οι ευρωπαίοι ηγέτες που τώρα δεν θέλουν να σε δουν στα μάτια τους και σε σνομπάρουν, μόλις πεισθούν ότι θα πάρουν και μάλιστα σύντομα, πίσω τα λεφτά τους.
Ίσως καταφέρεις να τους πείσεις ότι δεν αξίζει να συμπεριφέρονται έτσι ανάρμοστα και προσβλητικά σε ένα λαό καταξιωμένο στην παγκόσμια συνείδηση.
Και που ξέρεις, μπορεί να αλλάξει και μας η ζωή μας προς το καλύτερο.
Καλό Σαββατοκύριακο.