Το ΠΑΣΟΚ έγινε το... δεκανίκι της ΝΔ

Γράφει ο Αιας


Η μεγάλη των μασκαράδων γιορτή κορυφώνεται απόψε με την παράδοση στην πυρά του βασιλιά Καρνάβαλου.
Ωστόσο, οι συγκυβερνώντες, οι μασκαράδες του μνημονιακού συστήματος, με προεξάρχουσα τη Βενιζελοπαρέα, θα συνεχίσουν να θριαμβολογούν για τη «σωτηρία» της πατρίδας με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που εγκαθιδρύει ένα ταπεινωτικό καθεστώς εθνικής υποτέλειας και .....
εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.
Τη …«σωτηρία» της Ελλάδας είχε κατά νου ο Α. Λοβέρδος, όταν με αφοπλιστική ειλικρίνεια αναφερόταν στις μετεκλογικές προθέσεις του νεοδεξιού κομματικού μορφώματος που υπηρετεί: «Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα»...
Ο Λοβέρδος, μιλώντας προφανώς εξ ονόματος του Βενιζέλου, δεν προαναγγέλλει μόνο το μετεκλογικό γαλαζοπράσινο συνοικέσιο, αλλά στέλνει και μήνυμα …ελπίδας στους εναπομείναντες Πασόκους, να μην εγκαταλείψουν το κόμμα γιατί, έστω και με μονοψήφιο ποσοστό θα διατηρηθεί στην εξουσία.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Λούκας Κατσέλη: «Το ΠΑΣΟΚ έγινε το... δεκανίκι της ΝΔ», δήλωσε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε ότι, «τέτοιες δηλώσεις είναι ενδεικτικές της απομάκρυνσης του ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία».
Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός, έχει αναδειχτεί στον κύριο πόλο έκφρασης όχι μόνο της πικρίας και αγανάκτησης, αλλά και της ελπίδας των απογοητευμένων και προδομένων φίλων του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, η Λ. Κατσέλη, γίνεται δέκτης έντονων πιέσεων από στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου και προσωπικότητες του δημόσιου βίου για να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού φορέα, με προοδευτικό προσανατολισμό.
 Η πεποίθηση, της διεθνώς καταξιωμένης πρώην υπουργού ότι ο ευτελισμός και η εξαθλίωση του λαού δεν αποτελούν μονόδρομο, έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα ξένα Μέσα ενημέρωσης.
Και υπήρχε και υπάρχει εναλλακτική πρόταση, υποστηρίζει η Λούκα Κατσέλη, στις συνεντεύξεις της, σε μεγάλες εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα, που αποσιωπούν, σκοπίμως, οι εγχώριοι «βαρόνοι» της διαπλοκής.
Στοιχεία αυτής της εναλλακτικής «Για έναν  Προοδευτικό Χάρτη Εξόδου από την Κρίση» τα είχε καταθέσει στην Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ  στις 3 Σεπτέμβρη του 2011. Ποτέ δεν συζητήθηκε. Πρότεινε δημόσια και κατ ιδίαν και στον Υπουργό Οικονομικών και στον Πρωθυπουργό να ετοιμασθεί έγκαιρα ένα «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης» που θα έπρεπε να αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να προτάξουμε αξιόπιστα εναλλακτικά  μέτρα με τη μέγιστη δυνατή δημοσιονομική απόδοση και την ελάχιστη δυνατή υφεσιακή επίπτωση. Δεν εισακούσθηκε. Αυτή η επιλογή -αναφέρει η πρώην υπουργός- είναι ακόμα και τώρα ανοικτή.