Τα ελληνικά κρασιά κατακτούν την Κίνα

Είναι η μελλοντική οικονομική υπερδύναμη και το… πολυτελές “ευ ζην” φαίνεται να εισάγεται επίσης με ταχύτατους ρυθμούς και εκεί.

Ο λόγος για την Κίνα, όπου η κατανάλωση καλού κρασιού έχει αρχίσει να γίνεται μία από τις αγαπημένες συνήθειες. Σημειώνεται, ότι δεν είναι λίγοι οι εκατομμυριούχοι της χώρας, που επιλέγουν τα πιο ακριβά μπουκάλια, κάνοντας ρεκόρ παγκοσμίως σε οίκους δημοπρασίας....
Αυτό βεβαίως φαίνεται να ωφελεί και τη χώρα μας, καθώς πραγματοποιούνται συμφωνίες εξαγωγής για μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Συγκεκριμένα, συμφωνία για εξαγωγή κρασιών στην Κίνα έγινε από τον συνεταιρισμό VAENI Νάουσα, αφού το 2011 εξήγαγε 450.000 φιάλες και το 2012 η ποσότητα προβλέπεται να κυµανθεί από 1,5 ως 3,5 εκατομμύρια φιάλες. Οι τιμές ανά μπουκάλι κυμαίνονται από 2 ως 14 ευρώ.

Εξάλλου, και ο γιος του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Μπουτάρης, έκανα ένα σημαντικό “άνοιγμα” προς την κινεζική αγορά, με την γνωστή σειρά κρασιών υπό το όνομα της οικογενείας. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε ήδη στην Κίνα, όπου στην περιοχή Γκανσού προχώρησε στη συγκρότηση κοινοπραξίας με Κινέζο αμπελουργό και παράγουν κρασί ανωτέρας ποιότητος, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.