Επίθεση ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων σε Βενιζέλο για το χαράτσι της ΔΕΗ

Δριμεία επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο εξαπέλυσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), καταγγέλοντας τον υπουργό για «δόλο» στο θέμα του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο χαρακτηρίζει «ένα άδικο και εξοντωτικό χαράτσι», που «θα αποτελέσει και το τελειωτικό "χτύπημα" για πάρα πολλές .......
επιχειρήσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων».


«Μετά την προσφυγή μας και κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτησης Ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης 1211/2011 και της εγκυκλίου 1244/1-12-2011, οι οποίες εξαιρούν από την απαλλαγή του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών τους κοινόχρηστους χώρους των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΕΔΔΕ, «ο υπουργός Οικονομικών προσέφυγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να αλλάξει τη διάταξη της παραγράφου 5ε, του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, σχετικά με την απαλλαγή από το ΕΕΤΗΔΕ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 262 Α'/16-12-2011, άρθρο 2 παρ. 4), παραπλανώντας έτσι τους βουλευτές που ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη και ακυρώνοντας τον αγώνα για την προστασία των δίκαιων αιτημάτων μας».

Παράλληλα η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι ο υπουργός «εξωθήθηκε σε αυτήν την κίνηση μη μπορώντας να δώσει εξηγήσεις στις επερωτήσεις βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για την καταστρατήγηση του νόμου μέσω των υπουργικών αποφάσεων», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά την απόφαση του κλάδου να αγωνιστεί για «ίση νομοθετική μεταχείρισή μας από το κράτος».