Καρατζαφέρης: «Υπογραφές ευτελισμού δεν θα βάλουμε»!

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κείμενο εγγυήσεων προς την Τρόικα έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας: «Υπογραφές ευτελισμού να μην περιμένουν ορισμένοι».

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η νέα δανειακή σύμβαση «πρέπει να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσε ότι «οι έμμεσες απαιτήσεις να υπογράψουν και οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρουν αντιστάσεις από εμάς για λόγους αρχής»...
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε το PSI «εξαιρετική ευκαιρία».

Ακόμη, σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής προς τους δανειστές, όμως πρέπει να περιφρουρηθεί και το «δικό μας δίκαιο», τονίζοντας ότι πρέπει να διεκδικηθεί αποζημίωση από τη Siemens για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων».

Σε νεότερες δηλώσεις του δε, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι προτίθεται, κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να θέσει ζήτημα μετάθεσης των εκλογών και ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό είναι το κατά πόσο είναι συμπαγείς οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να αναλάβουν ευθύνες» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Και συμπλήρωσε: «Οι εξετάσεις που έδωσαν πρόσφατα στη Βουλή οι ΚΟ των δυο κομμάτων δείχνει αδυναμία ομογενοποίησης, κάτι που προσβάλλει τους δυο αρχηγούς».

Όπως αναφέρει, στην αυριανή σύσκεψη θα θέσει επίσης αίτημα «να γίνει ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ μας για την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων. Θα επαναφέρω, γιατί νομιμοποιούμαι να το κάνω, το θέμα της ασφαλούς ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα και το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών».

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την εξουσία στην Αριστερά, ως απόρροια των σοβαρών πρωτοβουλιών που πρέπει να λάβουμε για να σωθεί η χώρα» τόνισε επίσης, επαναλαμβάνοντας ότι «οι εκλογές πρέπει να πάνε πίσω».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκλογών και «όσο πιο σοβαρά είναι τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, τόσο πιο πίσω πρέπει να πάνε οι εκλογές. Εκτός κι αν πάμε τώρα σε εκλογές, πράγμα που σημαίνει καταστροφή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

protothema.gr

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας στο πατώντας εδώ.