Ο Πύργος Ηλείας άρχισε να γίνεται Τέξας!

Ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, προετοιμάζεται
να υποδεχθεί το πετρέλαιο δίπλα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο
της «Tseli-Gas Oil»
 Παράγοντες της περιοχής, ίδρυσαν την «Tseli-Gas Oil» και επένδυσαν μερικά από τα μελλοντικά πετροδόλαρα σε μια προσπάθεια ξεκίνησαν να αναβαθμίσουν το προφίλ τους, στα πρότυπα του Τζέι-Αρ!
Μεγάλη κινητικότητα έχει φέρει σε ολόκληρο τον Νομό Ηλείας, η βεβαιότητα πως μετά τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο που ανακοινώθηκαν χθές, πολύ σύντομα η περιοχή θα μετατραπεί σε Τέξας της Ελλάδας.
Στην κίνηση πρωτοστατούν οι τοπικοί βουλευτές, που ξεκίνησαν τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις σε τοπικά ροντέο, ενώ κυκλοφορούν με εμφανίσεις που συνδιάζουν το ντύσιμο των αστέρων της Country-Western με τις τοπικές παραδόσεις και μοιράζουν στους ψηφοφόρους τους αναμνηστικές πέτρες με χαραγμένο επάνω τους το σήμα του δολλαρίου, τα λεγόμενα «πετροδόλλαρα». Επίσης στις.......
τοπικές κινηματογραφικές λέσχες οργανώνονται προβολές της ταινίας «Θα Χυθεί Αίμα» ώστε να μην βρεθούν οι κάτοικοι απροετοίμαστοι. Και φυσικά, συζητιέται να κληθεί φέτος η Ντόλυ Πάρτον να συμμετάσχει με την ορχήστρα της στα τοπικά πανηγύρια της περιοχής, αφού πρώτα της απονείμουν τον τίτλο του επίτιμου κατοίκου.
Χαρακτηριστική είναι από την άλλη μεριά, η μικρή αύξηση στις τιμές των τοπικών αγροτικών προϊόντων, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ειδικές ποικιλίες με άρωμα πετρελαίου, πράγμα που όχι μόνο τις καθιστά σπάνιες αλλά αυξάνει και την απόλαυση του καταναλωτή.
Τέλος οι τοπικές αρχές, (πρωτοστατούντος του Δημάρχου Ζαχάρως), συζητούν την έκδοση ενός «Πετρελαιομολόγου», ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος περιμένοντας την κανονική εκμετάλλευση των κοιτάσμάτων, όταν αυτά ανακαλυφθούν. Τέλος, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που προτείνουν να εκδοθεί και ομόλογο για τα τεράστια κοιτάσματα Πλουωνίου της περιοχής, που ως γνωστόν βρίσκονται στο υπέδαφος της Αρχαίας Ολυμπίας.