Κοινοβουλευτικό Βατερλώ του Λοβέρδου.

Στην επιμονή του υπουργού Υγείας κ. Αν. Λοβέρδου να μην κάνει πίσω, προσέκρουσαν οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν ακόμη και ενδοκυβερνητικά ώστε να μην επιμείνει στην ψήφιση τώρα της επίμαχης διάταξης για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες επιχείρησαν έως την ύστατη στιγμή να ......
μεταπείσουν τον κ. Λοβέρδο προκειμένου να μην εμμείνει στην θέση του, αλλά φέρονται να εισέπραξαν την σθεναρή άρνησή του. «Ή εγώ ή η ρύθμιση», ήταν η αμετακίνητη θέση του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια στάση τήρησε και στην Ολομέλεια όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και παράγοντες του κόμματός του, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, του πρότειναν να φέρει την διάταξη άμεσα σε επόμενο νομοσχέδιο: «Με τίποτα δεν δέχομαι να πάρω πίσω μια ρύθμιση που βοηθάει και δεν βλάπτει», είπε, διευκρινίζοντας ότι η μόνη υποχώρηση που θα μπορούσε να κάνει ήταν να μην συμπεριληφθεί και η προσθήκη της τελευταίας στιγμής που έκανε πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, πυροδοτώντας τις γνωστές αντιδράσεις. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες ήταν αποφασισμένος να μην υποχωρήσει παρά το προσωπικό πολιτικό ρίσκο που ανελάμβανε.


Η εξέλιξη είναι γνωστή. Τριάντα βουλευτές του ΠαΣοΚ επέλεξαν το «παρών» και εννέα καταψήφισαν την διάταξη, ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» και ο ΛΑΟΣ καταψήφισε, όπως άλλωστε και τα κόμματα της Αριστεράς. Έτσι επί συνόλου 253 ψηφισάντων επί του επίμαχου άρθρου 29 μόλις 101 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 65 «κατά» και 87 «λευκά», με αποτέλεσμα να μην περάσει και ο κ. Λοβέρδος να υποστεί πολιτική ήττα.

 
Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας στο πατώντας εδώ.