Υποφέρει, στέκεται στην εξώπορτα του αφεντικού του όμως τον προσπερνούν αδιάφοροι!

Ο σκύλος, που βλέπετε στη φωτογραφία και στο βίντεο, δεν ήταν αδέσποτος. Τον έκαναν οι ιδιοκτήτες του, όμως εκείνος συνεχίζει να κουρνιάζει έξω από το σπίτι, το οποίο κάποτε ήταν και δικό του. Το ζώο, που προφανώς είναι ηλικιωμένο, είναι και άρρωστο, αφού κανείς από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι μένουν στην πολυκατοικία στην οδό Νερατζιώτισσας 100Α στο Μαρούσι (απέναντι από τον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στο καθοδικό ρεύμα προς Αθήνα) δεν φρόντισε να το περιποιηθεί. Τα κατακόκκινα μάτια του δείχνουν τι .......
του συμβαίνει.

Συνήθως το ταΐζουν οι γείτονες, τις τελευταίες μέρες του πηγαίνουν φαγητό οι άνθρωποι, που αποτελούν την ομάδα του www.zoosos.gr. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ψύχους οι ιδιοκτήτες του ζώου, που το είχαν για χρόνια δεμένο – συχνά χωρίς να το ταΐζουν όπως πρέπει – το έχουν αφήσει να μένει έξω από την αυλή τους εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Αν θυμηθούν του δίνουν τα αποφάγια τους, και αυτό όχι πάντα!

Ο σκύλος συνήθως κάθεται κουλουριασμένος σ’ ένα βρεγμένο στρωματάκι για σκύλους, που κάποιος του άφησε έξω από την μάντρα του σπιτιού των ιδιοκτητών του. Περιφέρεται στη γειτονιά και πάντα επιστρέφει εκεί έξω από το σπίτι του και περιμένει στωικά έξω από την πόρτα. Οι γείτονες λένε, ότι το ζώο αυτό παλιότερα το είχαν δεμένο έξω από την μάντρα της πολυκατοικίας και του είχαν φτιάξει και ένα αυτοσχέδιο σκυλόσπιτο.

Οι φιλεύσπλαχνοι ιδιοκτήτες κάθε φορά, που έφευγαν για διακοπές… ξεχνούσαν, ότι το ζώο χρειάζεται φαγητό και νερό. Μάλιστα το καλοκαίρι, όπως μάθαμε, ο σκύλος ήταν σκελετωμένος και με τη βοήθεια κάποιων περαστικών και γειτόνων, τουλάχιστον γλύτωσε τον θάνατο από την ασιτία! Έτσι για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους απέναντι στον σκύλο τους, οι ιδιοκτήτες του τον έλυσαν και τον εγκατέλειψαν.

Του άφησαν ως ενθύμιο της μικροψυχίας τους το πράσινο λουράκι, που φοράει. Φυσικά δεν νοιάζονται γι’ αυτό το πλάσμα, που υποφέρει, καθημερινά και στέκεται διαρκώς έξω από την πόρτα τους. Σήμερα το www.zoosos.gr θα κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Αμαρουσίου και θα ζητήσει να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες του από τους αστυνομικούς! Αν δεν συμμορφωθούν, θα γίνει μήνυση!
Αν οι ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν, πόσες παράνομες πράξεις έχουν κάνει αφήνοντας τον σκύλο τους σε αυτή την κατάσταση, καιρός είναι να το μάθουν! Λένε ότι τα μάτια είναι καθρέφτης της ψυχής. Στην περίπτωση αυτού του σκυλάκου, όμως, τα μάτια είναι το κλάμα της ψυχής!