Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε 226 αυτοκτονίες μέσα στο 2011

Διακόσιες είκοσι έξι αποτροπές αυτοκτονιών πραγματοποίησε μέσα στο 2011 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Το έτος που πέρασε εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 226 ανθρώπους που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες για......
την αποτροπή.

«Είναι σημαντική η συνεργασία του προσωπικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εξειδικευμένους επιστήμονες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδράμουν στη προσπάθειες για τη μετέπειτα ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί σε 24ωρη βάση, η τηλεφωνική γραμμή 11012, στην οποία οποιοσδήποτε πολίτης, ανώνυμα ή επώνυμα, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για την πρόληψη, αλλά και την άμεση αποτροπή τέτοιων περιπτώσεων.

Επιπλέον, η επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι δυνατή και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: ccu@cybercrimeunit.gov.gr