Ο Ραγκούσης μιλάει γι ασχέδιο διάσπασης του ΠαΣοΚ


Για σχέδιο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται για την αρχηγία του κινήματος να ξεχάσουν τα «δαχτυλίδια» καθώς ο μόνος νόμιμος τρόπος διαδοχής είναι οι εκλογές από τη βάση.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκλεγεί όπως προβλέπει το καταστατικό του κινήματος, δηλαδή με εκλογές από τη βάση. Κάθε άλλη μέθοδος, τόνισε, θα έχει χαρακτηριστικά ανομίας που «δεν θα πρέπει να επικρατήσουν στο ΠΑΣΟΚ». «Όσοι βλέπουν κάτι.........
άλλο, καλύτερα να το ξεχάσουν» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, που μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου αποτελούν την λεγόμενη «Τρόικα» του ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να πάρει θέση για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία.  «Αρνούμαι να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Η δίκη μου η ευθύνη αποκλείεται να μην αναληφθεί, συμμετέχοντας και λέγοντας την άποψή μου για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο σχέδιο που θεωρεί ότι υπάρχει για την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος που δεν μπορούν να συνυπάρξουν καθώς έχουν τεράστιες διαφορές: «Εγω πιστεύω ότι αυτές οι διαφορές που είναι διαφορές αντίληψης ...δεν μπορούν να συμβιβαστούν».
Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  να πάρει θέση για να διασφαλίσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από νέα ενότητα στο μέλλον και πρέπει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να προσδιορίσει το ρόλο του γιατί έχει και δικαιώματα και υποχρεώσεις στο κόμμα».