Η παραμονή του Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρνει νέο κόμμα!

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι αναμενόμενες ανακατατάξεις εντός των προσεχών εβδομάδων  στο ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσουν την θρυαλλίδα ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων.

Στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ηγηθεί τελικά του κόμματος του στις επερχόμενες εκλογές, μια σειρά από κορυφαία στελέχη είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις η οποίες φτάνουν μέχρι του σημείου..........
αποχωρήσεως τους από το κόμμα που τους στέγασε τρείς δεκαετίες.

Άλλωστε δεν αποτελεί πλέον ταμπού η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αφού είναι ένα ζήτημα το οποίο συζητείται ακόμα και ανοιχτά σε πολιτικούς κύκλους.

Είναι ακόμα δεδομένο ότι κάποια στελέχη της δεξιάς τα οποία δηλώνουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο δυσαρεστημένα από τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του, φλερτάρουν με την ιδέα ένταξης τους σε έναν νέο κομματικό σχηματισμό με τους αποσχισθέντες από το ΠΑΣΟΚ.
Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες και κινήσεις των κ.κ Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Ευάγγελου Αντώναρου πυροδότησε σενάρια περί παρασκηνιακών διεργασιών οι οποίες ακόμα μπορεί να μην έχουν καταλήξει σε οριστικές συμφωνίες αλλά θεωρείται βέβαιο ότι όλα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Στο μεταξύ οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα αλλά δείχνουν να μη βιάζονται.

Προτιμούν  να καθυστερήσουν οι εκλογές όσο γίνεται ώστε να κερδίσουν πολύτιμο για αυτούς χρόνο. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συνεργάζονται σε καθημερινή βάση αλλά και να βολιδοσκοπούν στελέχη όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.