«Αγνώριστη» η Ευρωζώνη έως το τέλος του 2012

Σειρά χρεοκοπιών των υπερχρεωμένων χωρών αλλά και βαθιά παρατεταμένη ύφεση βλέπει μέχρι το 2012 η PricewaterhouseCoopers.

Ο όμιλος, με πρόσφατη έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση χρεών θα έφτανε τα 800 δισ. ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ακολουθήσει την πτώση του ευρώ.

Αυτό είναι μόνο το ένα από τα τέσσερα σενάρια που παρουσίασε ο όμιλος ελεγκτών, όπως γράφει η Βρετανική The Telegraph. Σε ένα δεύτερο σενάριο πιθανή φαίνεται και η ελληνική έξοδος από το ευρώ και η δημιουργία ενός νέου νομισματικού «μπλοκ»...


Η έκθεση έχει τίτλο «Τι υπάρχει μετά την Ευρωζώνη» και αναλύει τις επιπτώσεις που θα είχε μία συνολική διάλυση της Ένωσης, καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι πιθανό.

«Η Ευρωζώνη θα είναι αγνώριστη στο τέλος του επόμενου έτους», δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, Yael Selfin.

«Βιώνουμε πρωτοφανή επίπεδα αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη», είπε προσθέτοντας ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες».