Επιχείρηση "save giorgos"

Όλο και περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν ανοικτά ή σε συζητήσεις ότι θα εξαρτήσουν την στάση τους το βράδυ στην Βουλή, από το αν ο Γ. Παπανδρέου τους πείσει ότι δεν θέλει να είναι αιώνιος πρωθυπουργός..

Λένε, ότι αν έμπρακτα τους πείσει ότι ΣΗΜΕΡΑ ξεκινούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας τότε θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Το είπε και ο Τηλέμαχος Χυτήρης, το λένε και άλλοι βουλευτές οι οποίοι θέλουν από τον πρωθυπουργό να δείξει ότι αυτά που λέει τα εννοεί.

Και έτσι, μέχρι αυτή την ώρα όλα είναι σε εκκρεμότητα και.............. μαζί και η 6η δόση, το επόμενο πακέτο διάσωσης και πάντα πλανάται σαν φάντασμα η χρεοκοπία με την οποία οι Εταίροι απειλούν περιμένοντας άμεσες εξελίξεις.

Μετρούν “κουκιά” για το βράδυ

Μπορεί οι διεργασίες επισήμως να τελείωσαν λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, όμως η νύχτα ήταν μακρυά.
Πολλά τραπέζια στήθηκαν. Μυστικοί δείπνοι σε μυστικά σημεία. Υπουργοί μεταξύ τους. Βουλευτές με υπουργούς. Παπανδρεϊκοί, Βενιζελικοί, παλιοί και νέοι λοχαγοί...

Τα δεδομένα χθες έλεγαν ότι η Κυβέρνηση έχει ως τώρα τέσσερις απώλιες. Σε αυτή της Ε. Καϊλή προστέθηκε η Β. Παπανδρέου με την οργισμένη αντίδραση και το “είστε εκτός τόπου και χρόνου” προς τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι κύριοι Λιντζέρης και Καρύδης που είπαν πως δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης αν δεν διαφανεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

Αν οι παραπάνω επιμείνουν τότε η κυβέρνηση μετράει 148 ψήφους.
Η Ε. Παναρίτη αναδιπλώθηκε και είπε πως της αρκεί το ότι δεν πάμε πλέον σε δημοψήφισμα, αλλά πριν μετρηθεί ως ... κέρδος η δική της ψήφος μπήκε υπό αμφισβήτηση η θετική ψήφος των κυρίων Κρεμαστινού, Αμοιρίδη,Βουδούρη και Καρτάλη.
Αν αφαιρεθούν και αυτές οι ψήφοι ο αριθμός πέφτει στο 144.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι... ολονυχτίες. Για να πεισθούν κάποιοι να υπερψηφίσουν και άλλοι να καταψηφίσουν.