«Έμφραγμα» στις χρηματαγορές προκαλεί η ανακοίνωση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Μεγάλη πτώση γνωρίζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας περί διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σχετικά με το τελευταίο πακέτο βοήθειας για την επίλυση της κρίσης χρέους. Στο «κόκκινο» το ΧΑ με τον δείκτη να καταρρέει κατά 6,3% μέχρι στιγμής.
  Σφοδρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή συμφωνία για παροχή βοήθειας 100 δισ. ευρώ και κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 50% αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, περί δημοψηφίσματος, καθώς ισχυρές αμφιβολίες πλανώνται πλέον στις αγορές για το κατά πόσον η συμφωνία θα............
είναι σε θέση να προχωρήσει.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο άνοιξε 1,9% χαμηλότερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 3,2% και ο CAC-40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 2,3%. Νωρίτερα, ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε 1,7% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε 2,5%.
Οι κύριες αγορές της Ευρώπης είχαν πέσει γύρω στο 3% τη Δευτέρα πριν από την ελληνική ανακοίνωση, ένδειξη πως είχαν τις αμφιβολίες τους για την συμφωνία ήδη από πριν και τώρα αυτές επιβεβαιώνονται.