Ανω κάτω στην Πυροσβεστική από ανώνυμες επιστολές

Δύο ανώνυμες επιστολές βρέθηκαν στο προαύλιο και στο χώρο του τηλεφωνείου στην κεντρική είσοδο της εγκατάστασης του Αρχηγείου στην οδό Μουρούζη και προκάλεσαν αναστάτωση και προβληματισμό σε αξιωματικούς και χαμηλόβαθμο προσωπικό της πυροσβεστικής. Η μία ήταν την περασμένη Παρασκευή και η άλλη χθες Τρίτη.
Για το περιεχόμενο των επιστολών έχει ενημερωθεί ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Μπονάτσος ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των… συγγραφέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγραφείς της πρώτης επιστολής μέμφεται συνεργάτες του νέου Αρχηγού του Σώματος, ανάμεσά τους .........
και αξιωματικούς που βρίσκονται σε υπηρεσίες της επαρχίας, κάνοντας λόγο για νέα «αυλή» που σχηματίζεται ενώ στην δεύτερη αφήνονται υπονοούμενα για τον υπασπιστή κλαδάρχη του Αρχηγείου.
Σε αξιωματικούς, και όχι μόνο, της Πυροσβεστικής προκάλεσε εντύπωση η ύπαρξη των ανώνυμων επιστολών καθώς όπως λένε ο κ. Μπονάτσος, που πήρε πρόσφατα την θέση του πρώην Αρχηγού Στ. Στεφανίδη, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν έχει δώσει δικαιώματα για σχόλια.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες υποψίες στρέφονται στο «εσωτερικό» της Πυροσβεστικής και σε ανθρώπους που πιθανώς να ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Οι επιστολές που πετάγονται ως φέιγ βολαν στο προαύλιο του Αρχηγείου δεν είναι κάτι νέο για την Πυροσβεστική καθώς είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 -κυρίως όταν Αρχηγοί ήταν οι Παναγιώτης Φούρλας και Χρήστος Σμέτης- και το περιεχόμενο των επιστολών αναφέρονταν σε καταστάσεις και όχι σε πρόσωπα ενώ έφεραν την υπογραφή «Μαχόμενοι Πυροσβέστες».