Καταγγελία: Σχετικά με την θέρμανση (ή την ανυπαρξία της) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Καλημέρα σας,


Είμαι φοιτητής του Τμήματος Νηπιαγωγών (ΤΕΕΠΗ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και η κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό κατά την φοίτησή μας ξεπερνάει κάθε φαντασία. Σε όλα τα κτίρια δεν υπάρχει θέρμανση, τα παράθυρα μπάζουν κρύο αέρα και τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν. Τα μαθήματα γίνονται υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, ειδικά τα απογευματινά και βραδινά, αφού πέσει ο ήλιος. Όλοι οι φοιτητές καταβάλλουμε προσπάθειες να παρακολουθήσουμε τις διαλέξεις, φορώντας τα μπουφάν μας, κάποιοι και τα γάντια τους, μιας και τα χέρια μας πρέπει να μένουν ζεστά για να κρατάμε σημειώσεις. Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη στα μαθήματα που μαζεύεται πολύς κόσμος (κρυώνουμε μεν, λιγότερο δε), αλλά σε εκείνα που προσέρχονται λίγοι φοιτητές (στα μαθήματα ξένων γλωσσών ή επιλογής για παράδειγμα), τα πράγματα είναι ......
πραγματικά ανυπόφορα. 

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από καθηγήτρια του τμήματός μας ότι υπάρχει η πιθανότητα αυτή η κατάσταση να κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα, και αυτό γίνεται εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της διοίκησης του Πανεπιστημίου, ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλο το ΔΠΘ (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη).


Αντιλαμβανόμαστε πως οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες για την χώρα, αλλά κάποια πράγματα ξεπερνάνε τα όρια. Εκφράζουμε αυτήν την κραυγή απόγνωσης, με την ελπίδα να βρεθεί λύση άμεσα.


Παίρνω την πρωτοβουλία να αποστείλω αυτήν την διαμαρτυρία σε κορυφαία ενημερωτικά blogs της χώρας καθώς και σε διάφορα τοπικά ΜΜΕ, με την ελπίδα δημοσίευσης, έτσι ώστε η διοίκηση του ΔΠΘ να πάρει θέση και να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί κοντεύουμε Δεκέμβρη μήνα και οι φοιτητές παγώνουμε στις αίθουσες διδασκαλίας.


Ένας απλός φοιτητής του ΤΕΕΠΗ-ΔΠΘ.