Διάγγελμα Παπανδρέου. Απολογισμός της Κυβέρνησης χωρίς να πει τίποτα καινούργιο

Εντονα συγκινημένος είπε για αλλη μια φορά τα ίδια χωρίς κάτι καινούριο όυτε καν το όνομα του Πρωθυπουργού.. Σαν απολογισμός της Κυβερνησής του που παραιτήθηκε έμοιαζε.
Μεταξύ άλλων είπε
:.
«Σήμερα κάνουμε πράξη το αυτονόητο, με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ελπίζω να ανοίξει μία νέα εποχή για τη χώρα μας οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Βάζουμε πλάτη μέσα από κυβέρνηση .......

ευρύτερης στήριξης πρόσθεσε.

«Αν τώρα δεν υπήρχε η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στη μεγάλη κρίση ποτέ θα υπήρχε;» διερωτήθηκε. «Για το εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω ούτε λογάριασα ποτέ τίποτε για εμένα, η Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. 


«Παρά την κρίση
καταφέραμε να βάλουμε μπρος αλλαγές σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου της χώρας. Αλλαγές που θα φέρουν αποτελέσματα. Θα αποτελούν μια σταθερή βάση για τις νέες γενιές. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρας μας όρθια. Με συνεχείς μάχες».

«Με τη νέα κυβέρνηση θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο εξωτερικό, ότι οι Έλληνες ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, να συνεργαζόμαστε, να ανασκουμπωνόμαστε στις δύσκολες στιγμές».


Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι στα δυο χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απεφεύχθη η χρεοκοπία, αν και αναγνώρισε ότι υπήρξαν και αστοχίες.


«Όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας (σ.σ για τη νέα δανειακή σύμβαση), δεν θα τελειώσουνε όλα τα προβλήματα μεμιάς, η διαδρομή μας όμως θα γίνει πιο ελπιδοφόρα» υποστήριξε.


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο και των μικρών και μεγάλων αλλαγών .


«Η νέα κυβέρνηση
θα πορευτεί με έναν προσδιορισμένο οδικό χάρτη» υπογράμμισε. 

«Απόλυτη εθνική προτεραιότητα να προστατεύσουμε αυτήν την συμφωνία ως κόρη οφθαλμού. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό. Φυσικά τα πράγματα δεν θα γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη ρόδινα αλλά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. θα στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και όχι στις δάνειες. Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και λιγότερο στην λιτότητα».

Κλείνοντας ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλό κουράγιο στον νέο πρωθυπουργό που θα αναλάβει την ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης.