Οι τρεις φυλές του ΠαΣοΚ στα χαρακώματα για την ηγεσία. Ποιοί βουλευτές στηρίζουν ποιούς

Την Τετάρτη η Κυβέρνηση Παπαδήμου παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και μετά αρχίζουν τα όργανα στο ΠαΣοΚ. Ηδη έχουν αρχίσει οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές από τα στελέχη του κινήματος.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια καταγραφή στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ και να βρούμε τις αντίπαλες ομάδες που ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση. Οι τρεις φυλές που θα διεκδικήσουν την αρχηγεία στο ΠαΣοΚ είναι.
1η. Οι Δημοψηφισματικοί. Είναι όλοι αυτοί που εμπνεύστηκαν και στήριξαν  την επιλογή του Δημοψηφίσματος, αυτοί που  προώθησαν την επιλογή Πετσάλνικου στην πρωθυπουργία. Εϊναι όλοι όσοι στηρίζουν τον Παπανδρέου  σε κάθε κίνηση του σωστή ή όχι και πάντα κατασκευάζουν τα ........
σενάρια συνωμοσίας για όποια φωνή αντίθετη ακουστεί. Σε αυτή την ομάδα κύριο ρόλο παίζουν οι Ρέπας,, Παπουτσής,  Καστανίδης. Στην αρχή θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Παπανδρέου στην αρχηγεία του ΠαΣοΚ και αν δεν τα καταφέρουν θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα περί Κεντροαριστεράς και θα διεκδικήσουν την αρχηγία με πιθανότερο διεκδικητή τον Δημήτρη Ρέππα.
Κοντά τους είναι ο Καρχιμάκης  και η πλειοψηφία του κομματικού μηχανισμού και από τους βουλευτές αυτήν την κίνηση την στηρίζουν.Π. Οικονόμου, Ν. Κατσέλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Αράπογλου, Γ. Ντόλιος, Σ. Βαλυράκης, Μ. Τιμοσίδης, Θ. Τσούρας, Γ. Μαγκριώτης, Μ. Μπόλαρης, Μ. Μπεντενιώτης, Γ. Κουτρουμάνης, Γρ. Νιώτης, Γ. Νικητιάδης, Γ. Δριβελέγκας, Π. Ασπραδάκης, Β. Εξαρχος κ.ά. Την  ομάδα αυτή θα την στηρίξουν και η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ..

2η. Οι Τροικανοί του μνημονίου. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε πρόσφατα στο ΠαΣοΚ και βγήκε στο προσκήνιο με την γνωστή ανοικτή επιστολή των 3  . Λοβέρδου Ραγκούση Διαμαντοπούλου. Προσθέτως έγινε κουαρτέτο με την προσθήκη Μόσιαλου.. Θεωρούνται φανατικοί υποστηρικτές της πιστής τήρησης του μνημονίου. Είναι κοντά στο κλίμα Σημίτη με τον οποίο έχουν συχνές επαφές και πολύ κοντά στον Σύνδεσμο που δημιούργησε ο Φλωρίδης.Με πρωθυπουργό Παπαδήμα κερδίζουν πόντους διότι είναι κοντά στη φιλοσοφία του εκσυγχρονισμού. Από την Κοινοβουλευτική ομάδα τους στηρίζουν Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης, Γ. Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ελπίδα Τσουρή, Χρ. Πρωτόπαπας, Σ. Μερεντίτη, Χαρά Κεφαλίδου, Δ. Κουσελάς, Μ. Κατρίνης, Ν. Αλευράς, Π. Βαρδίκος, Μ. Παντούλας. 

3η. Οι ανάμεσα.  Είναι η ομάδα η οποία αποτελείται από όσους από του Βενιζελικούς του 2007 έχουν απομείνει  μαζί με όσους πιστεύουν ότι το μνημόνιο δεν  είναι μονόδρομος αλλά αναγκαίο κακό. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει ανακατατάξεις και φαίνεται σε αυτή την ομάδα να συνεργάζονται ο Βενιζέλος ο Χρυσοχοίδης και ο Σκανδαλίδης και η Βάσω Παπανδρέου.και έχουν συμφωνήσει να ηγηθεί ο Βαγέλης Βενιζέλος. Από την Κοινοβουλευτική ομάδα κοντά τους είναι ο Κώστας  Καρτάλης,  η  Τόνια Αντωνίου ,ο  Γ. Αμοιρίδης, Β. Γερανίδης, Λ. Γρηγοράκος, Ρ. Ζήση, Ε. Καϊλή, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Β. Κεγκέρογλου και Ο. Κωνσταντινόπουλος. Κοντά τους είναι και η Ανεξάρτητη Μιλένα Αποστολάκη
Δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε το επόμενο διάστημα..