Σάλο προκαλεί και πάλι η Benetton

Φανταζόσασταν ποτέ τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ στο Κάιρο; Πως θα αντιδρούσατε αν βλέπατε την Άνγκελα Μέρκελ να ανταλλάσει παθιασμένα φιλιά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πώς να αισθάνθηκε άραγε ο Μπαράκ Ομπάμα όταν είδε τον εαυτό του σε τρυφερό τετ α τετ με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο;

Σίγουρα όλα αυτά ακούγονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας… Κι όμως,  στο διαφημιστικό «βωμό» της επώνυμης εταιρείας Benetton,  όλα μπορούν να συμβούν!

Με τον τίτλο «Unhate» η ιταλική εταιρεία ξυπνά μέσω της νέας διαφημιστικής της καμπάνιας, μνήμες από παλαιότερες, προκλητικές της διαφημίσεις, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις, όπως ήταν επόμενο, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο...



Φυσικά το νέο ευφυέστατο διαφημιστικό αυτό εγχείρημα της εταιρείας ρούχων αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε «διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα». Αυτό που συμβαίνει αποτελεί «σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον πάπα», ανέφερε συγκεκριμένα και φυσικά έπειτα από την έντονη αντίδρασή του η συγκεκριμένη φωτογραφία αποσύρθηκε.

Το Βατικανό διαμαρτυρήθηκε «για την απαράδεκτη χρήση της εικόνας του Αγίου Πατέρα στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής εκστρατείας για εμπορικούς σκοπούς».

«Πρόκειται για μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον Πάπα, αποτελεί προσβολή για τα συναισθήματα των πιστών, μια σαφή απόδειξη του πώς μπορούν να παραβιαστούν σε μια διαφήμιση, οι θεμελιώδεις κανόνες του σεβασμού προς ένα πρόσωπο για να προσελκύσει την προσοχή μέσω της πρόκλησης» δήλωσε ειδικότερα ο εκπρόσωπος.

Η καμπάνια της «United Colors of Benetton» παρουσιάστηκε επίσημα την Τετάρτη στο Παρίσι από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον.

Οι φωτογραφίες έχουν κατακλύσει τον κόσμο του Διαδικτύου και η είδηση είναι πρώτο θέμα σε πολλά ειδησεογραφικά site, ξένα και ελληνικά.

Σύμφωνα με την Benetton, στόχος της διαφήμισης είναι να προωθήσει την ανεκτικότητα και την «παγκόσμια αγάπη».