Ακυρώθηκε το Ecofin, φήμες και για τη Σύνοδο Κορυφής ;

Σε θρίλερ εξελίσσεται  η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής. Το Εurogroup  που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί για απόψε αναβάλλεται  για αύριο (και βλέπουμε), το συμβούλιο Εcofin που ήταν για αύριο αναβάλλεται … από βδομάδα (και βλέπουμε) ενώ στο πρόγραμμα παραμένει μόνο η Σύνοδος Κορυφής για αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών  κ. Ροντόφσκι ζήτησε την αναβολή του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, επειδή δεν διαβλέπει να καταλήγει σε απόφαση. Και αυτό γιατί δεν κατέληξε σε συμπέρασμα εδώ και μέρες η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, που «τρέχει» εδώ και μέρες, σε επίπεδο των εκπροσώπων των...........

υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ως «επίσημη» αιτιολογία πάντως για την αναβολή των  συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών  προβάλλεται το γεγονός  ότι αρκετοί  υπουργοί Οικονομικών δεν μπόρεσαν να προγραμματίσουν για σήμερα το ταξίδι τους στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα όμως πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πως η αναβολή των 24 ωρών κρίθηκε σκόπιμη ώστε να «ωριμάσουν» οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση μιας τελικής λύσης στην κρίση χρέους. Κι όπως είναι επόμενο τα σενάρια για ενδεχόμενη αναβολή και της ίδιας της Συνόδου  Κορυφής ταράζουν ήδη τις αγορές στην Ευρώπη!