Μεγάλα κέρδη στο Χρηματιστήριο μετά τα νέα των Βρυξελλών

Tο ράλι τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζεται, παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες θα αναγκαστούν να εγγράψουν σημαντικές ζημιές. Όμως, για να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία, χρειάζεται χρηματοδότηση.

Και οι τράπεζες, εφόσον προχωρήσει το «κούρεμα», θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου. Για να μπουν τα χρήματα στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου χρειάζονται ελκυστικές τιμές και υψηλότερες τιμές των σημερινών.

Η σημερινή υπερβολή μόνο με αυτό το λόγο των αυξήσεων κεφαλαίου μπορεί να εξηγηθεί.


Κέρδη 6,26% για τον Γενικό Δείκτη, που έφθασε στις 822 μονάδες. Στα 2,04 ευρώ η Εθνική κερδίζει 13,33%. Άνοδος 15% για την Alpha Bank, 14% για το Ταχυδρομικό, 12% για την Τράπεζα Πειραιώς, 11% για την Eurobank και 8% για τον Μυτιληναίο.

Μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ, η καγκελάριος Μέρκελ κερδίζει τις αγορές με την επιμονή της να δεχθούν οι ιδιώτες
(τράπεζες) ένα «κούρεμα» 50% επί των ελληνικών ομολόγων.

Όμως, όπως προβλέπει η ανακοίνωση το ταμείο EFSF θα λαμβάνει κεφάλαια, όχι μόνο από τα 17 κράτη- μέλη, αλλά και από κράτη όπως η Κίνα, αλλά και από ιδιώτες η επενδυτικά σχήματα.

Το μπαζούκας των κεφαλαίων 1,3 τρισ. ευρώ καλμάρει τις αγορές και μένει να αποδειχθεί να πρόκειται για ένα θαύμα των τριών ημερών. Κέρδη πάνω από 3% σε Γερμανία, Γαλλία, ενώ το Λονδίνο -όπως πάντα- παραμένει επιφυλακτικό με κέρδη 1,81%.

Στα 1,39 δολάρια το ευρώ ανεβαίνει, καθώς είχε φθάσει και 1,40.