Πλαφόν στη συμμετοχή της Σλοβακίας στην ελληνική διάσωση

Κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες η Σλοβακία κατάφερε να περιληφθεί μια διάταξη για το ανώτατο όριο της συμβολής της στο ταμείο στήριξης της Ελλάδας, ανακοίνωσε η Σλοβάκα πρωθυπουργός, Ιβέτα Ραντιτσόβα.

«Είμαστε η μοναδική χώρα που πέτυχε μια εξαίρεση στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος» δήλωσε η Ραντιτσόβα στο δημόσιο σλοβακικό ραδιοσταθμό.


Η διάταξη αυτή αφορά στο σχέδιο δημόσιας αρωγής 100 δισ. ευρώ, έως το 2014, που συνοδεύεται από εγγυήσεις 30 δισ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς τους ιδιώτες πιστωτές.

«Η Σλοβακία απολαμβάνει μιας εξαίρεσης και θα συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα αποκλειστικά μέσα στα όρια που συμφωνήθηκαν προηγουμένως και όχι πέραν αυτών» διευκρίνισε η Ραντιτσόβα, την οποία επικαλείται το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

«Είπαμε ξεκάθαρα ότι έχουμε τα όριά μας και τις προϋποθέσεις μας και δεν θα προχωρήσουμε πέραν αυτών των ορίων» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.