"Αγαπούλες" ελάτε πιάστε με

Σε φιάσκο εξελίσσεται για τη Δικαιοσύνη η υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, που ενώ κρίθηκε προφυλακιστέος, παραμένει άφαντος. Είναι, άλλωστε, πρόσφατες οι μνήμες στην κοινή γνώμη από την εύκολη και ανεμπόδιστη διαφυγή δύο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, των Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλα, οι οποίοι αντί να απολογηθούν για όλα όσα τους καταλογίζονταν, προτίμησαν να πετάξουν, κυριολεκτικά, για άλλες πολιτείες αφήνοντας μια πικρή γεύση στην ελληνική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, ενίοτε, οι δικαστικές αρχές.

Η εξαφάνιση του πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας -κατά πολλούς κάτι περισσότερο από αναμενόμενη- δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να ......διαφεύγει (για μία ακόμη φορά) της σύλληψης.


Στους κόλπους της Δικαιοσύνης επικρατεί παγωμάρα και πολλοί είναι εκείνοι που… προσεύχονται ο κατηγορούμενος να εντοπιστεί μέσα στην ημέρα και να οδηγηθεί στη φυλακή. Αυτό το ενδεχόμενο, όμως, όσο περνάει οι ώρες μοιάζει απίθανο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει και δεν μπορεί να σχολιάσει την εξέλιξη, ενώ δεν δύναται ούτε να παρέμβει, δεδομένου ότι την υπόθεση χειρίστηκαν δικαστές πρώτου βαθμού. Παρέμβαση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε από την επιθεώρηση των δικαστηρίων αλλά ούτε και από τα υψηλά κλιμάκια της Θέμιδος.


Δικαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι η εξέλιξη με τη διαφυγή του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των στημένων αγώνων καταβαραθρώνει το κύρος της Δικαιοσύνης, η οποία ενώ είχε στα χέρια της έναν κατηγορούμενο με βαρύ ποινικό παρελθόν και ύποπτο για να διαφύγει -ο Μάκης Ψωμιάδης αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές βάσει εντάλματος επί δύο και πλέον μήνες- τον άφησε να ξεφύγει.


Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε απολογηθεί για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων στις 20 Σεπτεμβρίου στον ανακριτή Γ. Κασσίμη. Οταν οδηγούνταν στη ΓΑΔΑ δήλωνε «πολιτικός κρατούμενος» και διαμήνυε ότι είχε κάθε πρόθεση να εμφανιστεί στον ανακριτή λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του αλλά το ανέβαλε διότι έμαθε ότι ο κ. Κασσίμης έλλειπε σε επαγγελματικό συνέδριο!


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης βάσει σειράς κακουργηματικών πράξεων που αντιμετώπιζε.