Σοβαρευτείτε !!!

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Κύριοι της κυβέρνησης,

Είναι καιρός πλέον -αν δεν το έχετε καταλάβει- ότι πρέπει να σοβαρευτείτε, καθώς με τις ατέλειωτες αρλουμπολογίες σας και παλινωδίες σας έχετε εκθέσει όχι μόνο τους εξαπατημένους (θυμηθείτε το «λεφτά υπάρχουν») ψηφοφόρους σας, αλλά και την έρμη τη Χώρα διεθνώς στα πέρατα της οικουμένης, όπως δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν από εποχής συστάσεως του ελληνικού έθνους.
Οι επιδόσεις σας έχουν καταρρίψει κάθε αρνητικό ρεκόρ που είναι απορίας άξιο γιατί ακόμα δεν σας έχουν αναφέρει στο βιβλίο Γκίνες.
Και δεν αναφέρομαι στα σπρεντς που από 300 μονάδες τα έχετε φτάσει αισίως στις 2340 («Ναυτεμπορική» της 27/9/2011).
Δεν αναφέρομαι στο λεχθέν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάγκαλο στο δελτίο του MEGA της 28/9/2011 ότι το «λεφτά υπάρχουν» ήταν μια «ατυχής έκφραση της προεκλογικής περιόδου», αρκετή όμως για......
να πείσει τους πάντα ευκολόπιστους πολίτες να σας παραδώσουν με την ψήφο τους την εξουσία προσδοκώντας καλύτερες μέρες και αντ αυτού να ζουν τις χειρότερες μέρες που έχει ζήσει ποτέ η Χώρα και όσοι δυστυχώς κατοικούν σ αυτή, με υποβαθμισμένη ζωή, βουτηγμένοι στα χρέη, άνεργοι, χωρίς περίθαλψη, με νέους που τους απαγορεύσατε τα όνειρα, τις προσδοκίες για μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία, την προοπτική για τη συμμετοχή τους στη παραγωγική διαδικασία που με τα μέτρα σας έχετε εκμηδενίσει.
Το άκρον άωτο της ξεφτίλας το λουστήκαμε την περασμένη εβδομάδα, όταν οι δανειστές σας (όχι μας, γιατί εμείς δεν «φάγαμε») ζήτησαν  -λέει- επιστολή υπογεγραμμένη από τον πρωθυπουργό, γεγονός πρωτάκουστο και εξευτελιστικό.
Σαν να λέμε ότι η τράπεζα στην οποία καταφεύγει ο αναξιόπιστος δανειζόμενος, ζητά εγγυητική επιστολή υπογεγραμμένη από εγγυητή, που στη προκείμενη περίπτωση είναι (άκουσον - άκουσον) ο πρωθυπουργός της χώρας, γιατί οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ θεωρούν την κυβέρνηση αναξιόπιστη, καθώς όλο εξαγγέλλει μέτρα για μείωση των εξόδων του Δημοσίου που ποτέ δεν τα υλοποιεί γιατί δεν θέλει και όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά αντίθετα εφορμά με κάθε τρόπο και αιτία στα μόνιμα υποζύγια τους μισθωτούς και συνταξιούχους, φτωχοποιώντας τους, εξαθλιώνοντάς τους και δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου ύφεση διαρκείας.
Ζητά λοιπόν το ΔΝΤ εγγύηση έγγραφη για να στείλει πάλι τους εκπροσώπους του να αξιολογήσουν τις επιδόσεις της αναξιόπιστης Ελλάδας, αυτούς που έφυγαν ξαφνικά χωρίς οι πολίτες (εμείς οι κάφροι) να μάθουμε τον πραγματικό λόγο, αλλά μπορούμε όμως να τον υποψιασθούμε αν υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε τον εκρηκτικό και επιβλαβή «τσαμπουκαλίδικο» χαρακτήρα του κατά τα άλλα λαλίστατου συνταγματολόγου υπουργού των οικονομικών.
Και για να μη μακρηγορούμε, να σταθούμε στη τελευταία γκάφα του κυρίου υπουργού  χτες το βράδυ που εξήγγειλε την αλλαγή του μέτρου των αποδείξεων με εφαρμογή μάλιστα από το τρέχον έτος, με τρόπους εφαρμογής που μόνο οργή, αγανάκτηση και θυμό μπορούσαν να προκαλέσουν.
Σήμερα δε, πριν αλέκτωρ λαλήσει έσπευσε να ανασκευάσει και να πει ότι το μέτρο θα επανεξετασθεί και θα εφαρμοσθεί από τον επόμενο χρόνο.
Βέβαια το θέμα δεν είναι το τι είπε ο υπουργός, αλλά το ποιοι είναι αυτοί οι πληρωμένοι ανεγκέφαλοι συμβουλάτορες και εισηγητές που προτείνουν μέτρα ανεφάρμοστα που εκθέτουν όχι μόνο τον υπουργό αλλά και ολόκληρη την κυβέρνηση.
Ποια είναι αυτά τα σάπια μυαλά που αντί να πάνε να καθαρίζουν τουαλέτες σε κοινόχρηστους χώρους, ασκούν εξουσία από μαονένια γραφεία με θέα?
Γιατί πως είναι δυνατόν να φορολογείς το εισόδημα με συντελεστή 40% και να ζητάς το 60% του εισοδήματος να το καλύπτουν αποδείξεις?
Πως είναι δυνατόν να ποινικοποιείς την πρόθεση του φορολογούμενου πολίτη να αποταμιεύσει και να μη ξοδέψει όλο το εισόδημά του σε αγορές αφού δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει το επόμενο διάστημα με την πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση της υφηλίου που έχει την ατυχία να τον διαφεντεύει, που δεν ξέρει αν αύριο μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη?
Πως και με ποιο δικαίωμα απαγορεύεις στον συνταξιούχο να συνεισφέρει όσο μπορεί στο δοκιμαζόμενο από την ανεργία -που εσείς δημιουργήσατε - παιδί του και πιθανώς στην οικογένεια του παιδιού του?
Τι θα πει σ αυτή την οικογένεια «κόψτε μου απόδειξη συνεισφοράς»???
Και πρέπει να τιμωρηθεί με ποινή πρόσθετου φόρου ο συνταξιούχος που δεν προσκόμισε τις αποδείξεις στο ύψος που κάποιοι ανεγκέφαλοι όρισαν σαν υποχρεωτικό, ενώ παράλληλα ο άνεργος που δέχεται την συνεισφορά των γονιών του θα χαρακτηρισθεί ως διακινητής «μαύρου χρήματος»???
Κύριοι συνέλθετε, βάλτε το χαμένο και άρρωστο μυαλό σας μέσα στο κεφάλι σας και βάλτε το να δουλέψει σωστά. Άλλωστε γι αυτό σας πληρώνει ο λαός που εξαθλιώνετε, για να βρείτε τρόπους να καταπολεμήσετε την φοροκλοπή και φοροδιαφυγή που το κόμμα σας και όχι μόνο, από γεννησιμιού του έχει συντηρήσει.
Αμ το άλλο?? Να αποδεικνύεται -λέει - με παραστατικά η αποταμίευση και να δηλώνετε.
Τι λέτε ρε μάγκες!!   Μας πείσατε!!    Για μαλάκες μας περνάτε?
Για να έλθετε αύριο μέσα στην τόση ανικανότητα και αναξιοπιστία που σας δέρνει αφού σίγουρα τα νούμερά σας δεν θα σας βγουν και να ζητήσετε μερτικό και από τις καταθέσεις του κοσμάκη με τη μορφή μιας ακόμα «έκτακτης εισφοράς καταθέσεων» με βάση τα δηλωθέντα ???
Δε σας φτάνουν τόσα που μας βουτάτε με το «έτσι θέλω»??
Οι ξένοι σας πήραν χαμπάρι και σας έχουν κάνει βούκινο με το δούλεμα που προσπαθείτε να τους κάνετε.
Εδώ μέσα μπορεί να σας περνάει με τον όποιο φασιστικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο τρόπο, όμως οι απ έξω δεν «μασάνε».
Σημειώστε μόνο ότι αυτός ο έρμος ο λαός δεν σας φταίει σε τίποτα να ξευτιλίζεται μαζί σας και θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα.