Διαχρονική απάτη

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την παρούσα κυβέρνηση, που ξεκίνησε με το σλόγκαν «λεφτά υπάρχουν» προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία  συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, καθώς καθημερινά βλέπουμε και υφιστάμεθα την εφαρμογή άλλων μέτρων από αυτά που εξαγγέλλονται όπως για παράδειγμα το χαράτσι στα ακίνητα που από 10ευρώ έφτασε τα 16, δεν αποτελεί πρωτοτυπία για το ΠΑΣΟΚ.
Η αφετηρία της πολιτικής απάτης χρονολογείται από την ίδρυσή του, και ειδικότερα από την τότε ανάληψη της εξουσίας.
Από τον ασύστολο δανεισμό της χώρας και τη διανομή των δανεικών στους ημέτερους πρασινοφρουρούς όπως είχαν τότε.......
ονομαστεί.
Από την ίδρυση και λειτουργία πλήθους αγροτοκτηνοτροφικών συνεταιρισμών που βόλεψαν ημετέρους για να διασπαθίσουν κοινοτικά κονδύλια (επιδοτήσεις) είτε με δήλωση παραγωγής που δεν υπήρχε, είτε με διπλο-τριπλο μέτρημα αιγοπροβάτων που μεταφέρονταν από μαντρί σε μαντρί σαν αερομεταφερόμενες μεραρχίες ώτε να καταμετρηθούν ξανά και ξανά, έτσι ώστε το ίδιο ζωντανό να εμφανίζεται με περισσότερο του ενός ιδιοκτήτη, είτε με το πολλαπλό μέτρημα των φορτηγών με τα μπαμπάκια στα εκκοκκιστήρια της επαρχίας.
Ακόμα και με την ίδρυση εταιρειών (ΠΡΟΜΕΤ ΑΕ) που τάχα έφερνε και διέθετε (με μεγάλη περηφάνεια)  «φτηνό καφέ» στην ελληνική αγορά, που στην ουσία ήταν παράνομος, καθώς η εισαγωγή του γινόταν από χώρες εκτός ΙΚΟ (του Διεθνούς   Οργανισμού Καφέ) και με διεθνή νόμο θεωρείτο λαθραίος.
Φυσικά όλα αυτά είχαν την ανοχή αν όχι την έγκριση των «ημετέρων».
Αυτά και άλλα πολλά υπάρχουν χρεωμένα στην «εφευρετικότητα»  των «στελεχών» του νεοσύστατου σοσιαληστ(ρ)ικού κινήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στην πορεία του σοσιαληστ(ρ)ικού τρένου στην πρώτη δεξιόστροφη  καμπή του άξια στελέχη όπως ο τότε υπουργός οικονομικών Μ. Δρετάκης αποβιβάστηκαν από αυτό.
Και έμειναν οι τσανακογλύφτες και σφουγκοκωλάριοι του «αρχηγού» που βρήκαν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν την «πάρτη» τους.
Οι τότε «σύντροφοι αγωνιστές» με τα ξεθωριασμένα  ζιβάγκο  βρέθηκαν με GOUCCI, LACOSTE, RALPH LAUREN και PRADA, με τεράστιες περιουσίες, και με ένα νόμο περί ευθύνης υπουργών να τους σκεπάζει στοργικά από τις κακοτοπιές της όποιας ρεμούλας, μίζας, απάτης, κ.α.
Για να εδραιώσουν και να μακροημερεύσουν τη θητεία τους φρόντισαν με επιμέλεια να αλλοτριώσουν και να «πρασινίσουν» το συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να εκμηδενίσουν τις οργανωμένες αντιδράσεις στις  όποιες ετσιθελικές και ανθελληνικές τους προσπάθειες με το παραπλανητικό σύνθημα «ο λαός στην εξουσία».
Έτσι, κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και βιομηχανοποίησης έβρισκε την οργανωμένη αντίδραση των συνδικαλιστών που θέλαν ούτε λίγο ούτε πολύ να ξωπετάξουν τους νόμιμους επιχειρηματίες και να αναλάβουν τη διαχείριση και την λειτουργία παραγωγικών επιχειρήσεων, όπως η PIRELLI, η OPEL, η ΙΖΟΛΑ, η ΠΕΙΡΑΙΚΗ - ΠΑΤΡΑΙΚΗ,η ΠΙΤΣΟΣ η NISSAN  του Θεοχαράκη στο Βόλο,  που έσβησαν από τον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας σε δόξα του πράσινου συνδικαλισμού, που σε επιβράβευση των προσπαθειών τους  απέκτησαν όχι μόνο βουλευτικές έδρες, αλλά και υπουργικούς θώκους.
Αργά και συστηματικά και εντελώς προδοτικά δρώντας σαν σύγχρονοι Εφιάλτες φροντίζουν να αφελληνίσουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια υποθηκεύοντας ακόμα και την ελληνικότητα της παιδείας  αφού με νόμο (ΦΕΚ 867/10.7.2006)επιβάλλουν τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε όλους τους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου, καθώς όπως γράφει το σχετικό ΦΕΚ  «..Με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο επιδιώκεται οι μαθητές να αναπτύξουν την επικοινωνιακή ικανότητα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας .», λες και δεν υπάρχουν άλλες γειτονικές χώρες.  
Ακόμα και από τον τίτλο του αρμόδιου υπουργείου καταργήθηκε το «Εθνικής» και έμεινε ο ηλίθιος τίτλος «παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων».
Οι προδοτικές ενέργειες επεκτείνονται ακόμα και στη μείωση της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας  καθώς και στην  ηθελημένα (τουλάχιστον) ανεξέλεγκτη αθρόα άφιξη των λαθρομεταναστών που όλως «τυχαία» το μεγαλύτερο ποσοστό τους  είναι μουσουλμάνοι.  
Το δράμα της σημερινής Ελλάδας μεγιστοποιήθηκε  επειδή από κομματική συνήθεια τα πράσινα «σαΐνια» νόμισαν ότι με την ίδια ευκολία που επί χρόνια δούλευαν τον ελληνικό λαό, θα δουλέψουν και τους «κουτόφραγκους» δανειστές, ώστε να συνεχίσουν την «αρπαχτή» τους, αποδεχόμενοι όρους και δημιουργώντας νόμους που δεν εφαρμόζουν.
Όπως αποδείχτηκε, το μόνο που είναι άξιοι να κάνουν, είναι να επιβάλλουν κάθε είδους εισπραχτικό μέτρο εφορμώντας στο πορτοφόλι κάθε έλληνα πολίτη κάθε φορά που οι δανειστές τους βάζουν χέρι για την ανικανότητά τους να εφαρμόσουν τα όσα αποδέχτηκαν, αποδεχόμενοι και αποδεικνύοντας την ανεπάρκειά τους για  χρηστή διακυβέρνηση.
(Ίσως αυτό να εννοούσαν όταν έλεγαν προεκλογικά ότι λεφτά υπάσρχουν).
Ενώ λοιπόν το πρόβλημα ουσιαστικά είναι το χρέος του δημοσίου που θα πρέπει να μειωθεί όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί, οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται. Λένε ότι μειώνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και αντίθετα οι μισθολογικές δαπάνες δεν μειώνονται. Τώρα τι αλχημείες γίνονται μόνο οι μάγειροι  και οι αρχιμάγειροι των υπουργείων το γνωρίζουν. Η ουσία είναι ότι το λογαριασμό αυτό της αποτυχίας καλείται να τον πληρώσει ο λαός. Ούτε ο ελάχιστος και ανύπαρκτος πρωθυπουργός, ούτε οι ανάξιοι ανίκανοι και αναποτελεσματικοί υπουργίσκοι, ούτε τα «αστροπελέκια» οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης.
Μετά από όλα αυτά, μη μας ξενίσει το γεγονός κάποια στιγμή να ακούσουμε από κάποια επίσημα χείλη εκπροσώπων των δανειστών μας να ζητάνε την άμεση αποχώρηση (αμήν και πότε) της κυβέρνησης λόγω ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας διαφορετικά δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ  παραπέρα.
Κάτι σαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που απαιτούν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις  με μειωμένη ρευστότητα προκειμένου να συνεχίσουν τη χρηματοδότησή τους.
Γένοιτο!!