Πριν από μερικά Χρόνια ο κ. Ιωάννης Χερόπουλος είπε:

Γράφει ο Γεώργιος Σκευοφύλαξ

«Όταν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα ανθρώπινα, καθίσταται αναγκαία για έναν λαό να διαλύσει το Πολιτικό Σύστημα που τις έχουν συνδεθεί με ένα άλλο, και να αναλάβει μεταξύ των δυνάμεων της Γης, η ξεχωριστή και ίση σταθμό με τον οποίο οι Νόμοι της Φύσης και Ο Θεός, τους επέτρεπε, μια αξιοπρεπή Σεβασμός στην γνώμη της ανθρωπότητας απαιτεί ότι θα πρέπει να δηλώσουν τις αιτίες που τον ωθούν στον διαχωρισμό.

Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες να είναι αυτονόητο, ότι όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, ότι είναι προικισμένοι από τον Δημιουργό τους με συγκεκριμένα απαραβίαστα Δικαιώματα, και ότι μεταξύ αυτών είναι ζωή, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας.

Για να εξασφαλιστούν αυτά τα δικαιώματα, όταν οι κυβερνήσεις ασκούνται μεταξύ των ανδρών, που απορρέουν Δυνάμεις τους........ από την συναίνεση των κυβερνώντων, κάθε φορά που Οι Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική, είναι το δικαίωμα του λαού να αλλάξει ή να καταργηθεί, και να θεσπίσει νέα κυβέρνηση.

Για τη θέσπιση του σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες του σε τέτοια μορφή, ώστε να τους φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την ευτυχία τους.

Σύνεση, όντως, επιβάλλει πως οι Κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να αλλάξει για τα ελαφρά και παροδικές αιτίες. Και, συνεπώς, όλες οι εμπειρίες έχουν δείξει ότι η ανθρωπότητα είναι περισσότερο διατεθειμένη να υπομείνει, ενώ τα κακά είναι υποφερτός, παρά να διορθώσει με την κατάργηση της μορφής στην οποία συνηθίσει.

Όταν όμως υπάρχει μια μακρά εμπειρία των καταχρήσεων και παράνομων, επιδιώκοντας πάντα το ίδιο αντικείμενο, δείχνει να αποδίδει ένα σχέδιο για τη μείωσή τους κάτω από απόλυτο δεσποτισμό, τότε είναι δικαίωμά τους, είναι καθήκον τους, να αποτινάξει τέτοια Κυβέρνηση και να προσφέρουν νέες φύλακες για το μέλλον της Ασφάλεια τους, και τώρα είναι η Αναγκαιότητα να αλλάξει το διαφθαρμένο Σύστημα της κυβέρνησης.

Η ιστορία του σημερινού συστήματος, είναι μια ιστορία επανειλημμένων τραυματισμών και παράνομων, όλα έχουν το άμεσο αντικείμενο τη δημιουργία ενός απόλυτου τυράννου επάνω από τα εν λόγω κράτος. Για να αποδειχθεί αυτό, αφήστε τα γεγονότα να υποβληθεί στον κόσμο.

·         Έχει αρνηθεί τη συγκατάθεσή τους για να τους Νόμους, τα πιο υγιεινά και απαραίτητα για το κοινό καλό.
·         Έχει έχει διαλυθεί Σπίτια κατ 'επανάληψη, προκειμένου να αντιταχθεί με αντρικά Αυστηρότητα Εισβολές του για τα δικαιώματα του λαού.
·         Έχει προσπάθησε να αποτρέψει τη πληθυσμού των κρατών αυτών. Για το σκοπό αυτό παρακώλυση των νόμων για την πολιτογράφηση των αλλοδαπών. Αρνήθηκε να περάσει άλλους για να ενθαρρύνει τη μετανάστευση τους προς τα εδώ, και την αύξηση των όρων των νέων πιστώσεων του Κτηματολογίου.
·         Έχει παρεμποδίσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης, με την άρνησή Σύμφωνη γνώμη του για τους νόμους για την ίδρυση Δυνάμεις δικαστικού σώματος.
·         Έχει δικαστές που εξαρτώνται από την δική Τους θέληση, για τη διατήρηση του αξιώματός τους, καθώς και το ποσό και την καταβολή των μισθών τους.
·         Έχει ανεγερθεί ένα πλήθος νέων Γραφείων, και έστειλε εδώ σμήνη των Αξιωματικών να παρενοχλούν τους ανθρώπους μας, και να τρώνε έξω την ουσία τους.
·         Έχει συγκρατήσει ανάμεσά μας, σε καιρό ειρήνης, τακτικούς στρατούς, χωρίς τη συγκατάθεση του νομοθετικού σώματος μας.
·         Έχει συνδυαστεί με άλλους για να μας υπόκεινται σε διεθνή δικαιοδοσία ξένη προς το Σύνταγμά μας, και μη αναγνωρισμένη από τους Νόμους μας. Δίνει τη σύμφωνη γνώμη του για τους πράξεις του προσποιήθηκε Νομοθεσία:
·         ΓΙΑ στάθμευσης μεγάλα σώματα των Ενόπλων στρατεύματα ανάμεσά μας:
·         Για την επιβολή φόρων σε μας, χωρίς τη συγκατάθεσή μας.
·         ΓΙΑ μας στερεί, σε πολλές περιπτώσεις, από τα οφέλη της δίκης με ενόρκους:
·         ΓΙΑ αφαιρώντας την αυτοδυναμίας μας, καταργώντας το πολυτιμότερο Νόμους μας, και αλλάζοντας ριζικά τα έντυπα των κυβερνήσεων μας:

Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει εδώ, δηλώνοντας μας από την προστασία του και διεξάγει πόλεμο εναντίον μας.

Έχει λεηλάτησε τις θάλασσές μας, λεηλατήθηκε στις ακτές μας, έκαψε τις πόλεις μας και κατέστρεψε τις ζωές των ανθρώπων μας.

Είναι, αυτή τη στιγμή, τη μεταφορά μεγάλων στρατών ξένων μισθοφόρων για τα Έργα του Θανάτου, Καταστροφής, και την τυραννία, που έχουν ήδη αρχίσει με τις συνθήκες της σκληρότητας και δολιότητα, μόλις και μετά βίας παράλληλα με τον πιο βάρβαρο ηλικίες, και εντελώς ανάξιο στο κεφάλι μιας πολιτισμένης Έθνος.

Έχει περιορίσει τους συμπολίτες μας αιχμαλωτίστηκε να φέρουν όπλα εναντίον της χώρας τους, να γίνουν οι εκτελεστές των φίλων και αδελφών τους, ή για να πέσει από τα χέρια τους.

Έχει ενθουσιάσει εγχώριες εξεγέρσεις ανάμεσά μας και προσπάθησε να φέρει στους κατοίκους των συνόρων μας, των οποίων οι γνωστές άρθρο του Πολέμου, είναι αδιευκρίνιστης καταστροφή όλων των Φύλων ηλικίες, και τις Προϋποθέσεις.

Σε κάθε στάδιο αυτών των μορφών καταπίεσης που έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση σε πιο ταπεινή Όροι: Οι επανειλημμένες αναφορές μας έχουν απαντηθεί μόνο με επανειλημμένες τραυματισμού. Ένας πρίγκιπας, της οποίας ο χαρακτήρας είναι χαρακτηρίστηκε κατά συνέπεια από κάθε πράξη που μπορεί να καθορίσει μια Τύραννο, είναι ακατάλληλος να είναι ο κυβερνήτης ενός ελεύθερου λαού.

Τους έχουμε προειδοποιήσει από καιρό, για την επέκταση αδικαιολόγητος τη διεθνή δικαιοδοσία πάνω μας. Απευθύναμε έκκληση στην εγγενή Δικαιοσύνης και μεγαλοψυχία τους, και έχουμε έφερνε στο μυαλό τους από τους δεσμούς της κοινής αδελφότητας μας για να αποκηρύξουν αυτές τις παρανομίες, η οποία, αναπόφευκτα θα διακόψει συνδέσεις. Και αυτοί έχουν κωφούς στην φωνή της δικαιοσύνης και συγγένειας.

Πρέπει, επομένως, ότι συναινούν στην αναγκαιότητα, η οποία καταγγέλλει Διαχωρισμός μας, και κρατήστε τους, όπως κρατάμε το υπόλοιπο της ανθρωπότητας, εχθρούς στον πόλεμο, στην ειρήνη, φίλοι.

ΕΜΕΙΣ, ως εκ τούτου, οι αντιπρόσωποι κάνουμε έκκληση προς το Ανώτατο Δικαστή του κόσμου για την εντιμότητα των προθέσεών μας.

Και για την υποστήριξη αυτής της δήλωσης, με την προστασία της Θείας Πρόνοιας, υποσχόμαστε αμοιβαία ο ένας στον άλλο τις ζωές μας και ιερή τιμή μας.»

Σίγουρα θα λέτε στον εαυτό σας, πόσο ωραία τα λέει ο κ. Ιωάννης Χερόπουλος και πως θα μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Δυστυχώς ο κ Ιωάννης Χερόπουλος απεβίωσε το 1793 και ήταν ο πρώτος Αμερικανός Επαναστάτης που υπέγραψε το Διακήρυξη της ανεξαρτησίας στης Αμερική (Declaration of Independence [John Hancock]) το 1773. Όπως βλέπετε μπορεί να έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε και να ζούσε σε διαφορετική ήπειρος, αλλά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τόσο. Οι ελεύθεροι άνθρωποι πάντοτε θα πολεμάνε για την ελευθερία τους. . .

Γεώργιος Σκευοφύλαξ
Κάρπαθος