Συλλήψεις διακινητών, λαθρομεταναστών στα Ιωάννινα


Ένας Αφγανός και ένας Ιρακινός, 36 και 32 χρόνων αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη θέση «Τσιμέντα» της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ηγουμενίτσας γιατί μετέφεραν από κοινού ως οδηγός o πρώτος και ως προπομπός ο δεύτερος, με δύο επιβατικά αυτοκίνητα, δύο λαθρομετανάστες Ιρακινούς, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα με αυτοκίνητα, με σκοπό να επιβιβασθούν σε πλοίο για Ιταλία. Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας ενώ δήλωσαν ότι κατέβαλαν σε άγνωστο ομοεθνή τους στο Ιράκ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά στον τελικό προορισμό τους, τη Γερμανία...
Επίσης, ο διακινητής που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες, κατείχε πλαστό ρουμανικό διαβατήριο, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητου, ενώ και για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.