Στα άκρα η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών. 

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", ο Αλ. Τσίπρας μιλάει για «παγκαλοποίηση» της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης και σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ χάνει την σοβαρότητα του με πολύ γρήγορους ρυθμούς». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα» του, καθώς σημερινή δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν πιστεύει ότι το κόμμα του κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών. 



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής, το 58,7% των πολιτών απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, ενώ το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται οργανωμένα και πραγματοποιεί αντισυγκεντρώσεις. 

«Τα επεισόδια και οι τραμπουκισμοί χρονολογούνται εδώ και μήνες. Με αντισυγκεντρώσεις, ύβρεις και προπηλακισμούς, αρχής γενομένης από την περίπτωση των Αγίων Αναργύρων, όπου ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ομολόγησε δημόσια ότι απέναντι από την Τοπική του ΠΑΣΟΚ, όπου μιλούσε ο Υπουργός Υγείας, στέκονταν και διαδήλωναν άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Δε νομίζω να περίμενε εμένα η κατάσταση για να πυροδοτηθεί» είπε σε συνέντευξη του στην "Ισοτιμία" ο Μιχάλης Καρχιμάκης. 

Υψηλοί τόνοι ανάμεσα σε Ξυνίδη και Σκουρλέτη
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν χθες ανάμεσα στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης με αφορμή τους προπηλακισμούς των βουλευτών. 

Σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Παν. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προπαγάνδα «γκεμπελικού τύπου» που στόχο έχει, όπως ανέφερε, «την αριστερά με σκοπό να ενοχοποιήσει την κοινωνική διαμαρτυρία».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος πρόσφατα έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης. 

«Ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Τσίπρας συνεχίζουν τον δικό τους χορό. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε» είπε ο Σωκράτης Ξυνίδης και κάλεσε τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στην επίθεση που δέχθηκε έξω από το επιμελητήριο της Ξάνθης. «Συμφωνείτε ή το καταδικάζετε; Με αποκάλεσαν προδότη του έθνους, πέταξαν αυγά, μπουκάλι...».

Ο κ. Σκουρλέτης καταδίκασε το γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνώ, ούτε μια τρίχα να μην πειράξουν από κανένα υπουργό, αλλά θέλω όλοι αυτοί οι υπουργοί να απολογηθούν μπροστά στον λαό για την εγκληματική πολιτική τους». 



Νέο επεισόδιο με κυβερνητικό βουλευτή
Στην αποχώρηση της Άντζελας Γκερέκου από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής, οδήγησαν τα συνθήματα και οι διαμαρτυρίες από "Αγανακτισμένους". 

Σύμφωνα με το corfupress, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα και δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.

Νέες αφίσες κατά βουλευτών στην Πάτρα
Νέες αφίσες κατά βουλευτών έκαναν την εμφάνιση τους στην Πάτρα. Υπό τον τίτλο «Καταζητείται» και με τις φωτογραφίες των βουλευτών οι αφίσες εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης, σε διάφορα σημεία. 

Όπως ανέφερε το dete.gr οι αφίσες αφορούσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δύο της ΝΔ και έναν του ΛΑ.Ο.Σ.