Ζητούν την επανεγκατάσταση 172.000 προσφύγων


Την επανεγκατάσταση172.000 προσφύγων που δεν μπορούν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής σε τρίτες ...χώρες εντός του 2012 ζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ περίπου για τους πρόσφυγες.
Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς η Αρμοστεία προβλέπει ότι σε διάστημα τριών με πέντε ετών, ο αριθμός των προσφύγων σε άλλον τον κόσμο που θα χρειάζονται επανεγκατάσταση θα φτάσει τις 780.000.
Ο αριθμός των προσφύγων που πρέπει να επανεγκατασταθούν, κυρίως για λόγους ασφαλείας, παρέμεινε σταθερός σε διάστημα ενός έτους, ωστόσο ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων δεν επαρκεί, καθώς ανέρχεται μόλις στις 80.000 κάθε χρόνο, ανέφερε η επικεφαλής της υπηρεσίας μετεγκατάστασης της Ύπατης Αρμοστείας, Γουέι-Μενγκ Λιμ-Κάμπαα...


«Αν τα κράτη δεν προτείνουν περισσότερες θέσεις, περίπου 100.000 πρόσφυγες, ιδιαίτερα ευάλωτοι, που έχουν ανάγκη μετεγκατάστασης θα παραμείνουν αυτή τη χρονιά χωρίς καμιά προοπτική για το μέλλον» προσέθεσε.

Στην Αφρική και την Ευρώπη, οι ανάγκες για επανεγκατάσταση έχουν μειωθεί, ωστόσο αναμένεται αύξηση στην Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Ένα άλλο «αγκάθι» για την επανεγκατάσταση των προσφύγων παραμένει το γεγονός ότι ελάχιστες χώρες συμφωνούν στην υποδοχή προσφύγων.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που δέχθηκε την περασμένη χρονιά τους περισσότερους πρόσφυγες και ακολουθούν ο Καναδάς και η Αυστραλία.

newsbomb.gr