ΣΟΚ στην Κύπρο. 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 5:45 τη Δευτέρα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Μαρί-Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας στην Κύπρο.

Οι τελευταίες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ είναι έντονη η μυρωδιά καμένου στην περιοχή. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και πυροσβέστες, ενώ τα περισσότερα από τα θύματα είναι εθνοφρουροί που έκαναν τη θητεία τους.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο χώρο της τραγωδίας στη ναυτική βάση της....... Εθνικής Φρουράς στο Μαρί- Ζύγι, όπου το πρωί σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις από φωτιά σε εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβάλλονται.

Λόγω της έκρηξης, υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κύπρου. Εκτός έχει τεθεί η κύρια ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Μονής.

Επειδή υπάρχουν πολλοί τραυματίες, οι κυπριακές Αρχές απηύθυναν έκκληση να μην υπάρχει για άλλους λόγους συμφόρηση στα νοσοκομεία ώστε αυτά να δέχονται τους τραυματίες από την έκρηξη, τα ακριβή αίτια της οποίας δεν έγιναν γνωστά, δηλαδή δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν πρόκειται για ατύχημα ή για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας.