Pimco: Η Ελλάδα είναι «στην ουσία χρεοκοπημένη»

Ο επικεφαλής διαχειριστής του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Pimco, Andrew Balls σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι η Ευρωζώνη θα έπρεπε να υιοθετήσει ένα «εναλλακτικό σχέδιο» για να διαχειριστεί την ελληνική κρίση, που θα αντιμετωπίζει την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους.
Η αντίδραση της Ευρωζώνης στην κρίση, μέχρι στιγμής δεν έχει αποτέλεσμα καθώς η Ελλάδα είναι «στην ουσία χρεοκοπημένη», αναφέρει ο επικεφαλής της Pimco. «Δεδομένου του υπέρογκου χρέους της, του περιορισμένου χώρου της Ευρωζώνης και της έλλειψης πραγματικών συνολικών χρηματοδοτήσεων, είναι δύσκολο να φανταστώ πως μπορεί να ανακτήσει σταθερές δυναμικές χρέους χωρίς να αναδιαρθρώσει το χρέος της», σημείωσε ο Balls...

Ο Balls προσθέτει ότι  η ζημιά που έχει γίνει στο ευρωσύστημα και την ΕΚΤ μπορεί να φανεί στα προβλήματα συντονισμού των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στην άνοδο των κομμάτων που αντιτίθενται στην ένωση και στις αυξανόμενες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα καταφέρει να ‘κάνει περισσότερα’, οδηγώντας σε άτακτη χρεοκοπία», επισημαίνει.

 newscode.gr