Απεργία ΓΕΝΟΠ: Βούτυρο στο ψωμί του διαβόητου κοινωνικού αυτοματισμού!


Γράφει ο Μαγια


Σημειώναμε στις 27 Απριλίου: «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με το μυαλό και τη φαντασία τους θα περιφρουρήσουν την περιουσία του Ελληνικού λαού. Δεν θα επιτρέψουν την εκποίηση της Επιχείρησης, που διαθέτει πραγματική αξία πολλαπλάσια αυτής της αποτίμησης (2,7 δισ. ευρώ), με πάγια που ξεπερνούν τα 13,3 δισ. και με σύνολο ενεργητικού πάνω από 16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις οικο­νομικές καταστάσεις του προηγούμενου έτους».

Στις 20 Ιουνίου το πρασινογάλαζο συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κηρύσσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και ταυτόχρονα ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) ανακοινώνει ημερήσιο πρόγραμμα διακοπών ρεύματος σε 26 νομούς της χώρας. Βούτυρο στο ψωμί του διαβόητου κοινωνικού αυτοματισμού, ο οποίος να.......... υπενθυμίσουμε ότι, διαμορφώνει μια κοινωνία, που βλέπει δίπλα της όχι συνανθρώπους, αλλά αντιπάλους.

Ερώτημα:

Ποιος είναι ο αντίπαλος για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, η κυβερνητική πολιτική,ή η κοινωνία;

Προφανώς, η πολιτική των Τροικανών και της κυβέρνησης θα απαντήσουν, δίχως δεύτερη κουβέντα…

Τότε, γιατί βρε λεβέντες (φαν του …Τσε), επιμένετε να χρησιμοποιείτε παρωχημένα «εργαλεία», που πλήττουν το χειμαζόμενο νοικοκυριό και τον πυρπολημένο μικροεπαγγελματία; Και επί πλέον ούτε τους εργαζόμενους συγκινούν, αφού δεν είναι σε θέση να αντέξουν το κόστος πολυήμερων απεργιών;

Εάν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν θέλουν να επιβεβαιώσουν τη λαική ρήση με τον σκύλο, που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει, θα έπρεπε να είχαν επιλέξει άλλες, στοχευμένες και αποτελεσματικές μορφές κινητοποιήσεων, που πρωτίστως θα διασφάλιζαν την κοινωνική νομιμοποίηση της παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησής τους: Από το μπλόκο στα ταμεία είσπραξης των λογαριασμών, εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους φουκαράδες, μέχρι την διακοπή του ρεύματος στους μεγαλοφειλέτες-τσαμπατζήδες φορείς του Δημοσίου (υπουργεία κ.ά.)!

Επιτέλους, ως πότε ο συνδικαλισμός θα πορεύεται χέρι-χέρι με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα;...