Πάγκαλος τους έξυσε την πληγή!

 Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Καλέ μου φίλε  , αγαπητέ αναγνώστη .  Δεν θα συμφωνήσω βέβαια ποτέ με όποιον λέει  «ότι μαζί τα φάγαμε»  , εμείς δηλαδή ο λαός και αυτοί , οι μεγαλοκεφαλαιούχοι και τα τσιράκια τους , συνδικαλιστές ,  πολιτικοί και μεσάζοντες . Το ζήτημα δεν είναι μόνο ποσοτικό αν δηλαδή  εμείς φάγαμε ένα  και αυτοί  έφαγαν εκατό , χίλια και δέκα χιλιάδες  . Το ζήτημα είναι κυρίως ηθικό , το ζήτημα είναι ότι διέφθειραν  τον  λαό . Δεν είμαι  από  αυτούς που ισχυρίζονται  υστερόβουλα ή από αφέλεια πως  δεν   φάγαμε και εμείς , το αντίθετο μάλιστα . Σε μέιλ  όμως που  μου προώθησε φίλος  ,έγραφαν
 ( …. (ΜΑΣ          ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.... ΤΟ EMAIL ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ          ΒΟΥΚΙΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ)
Και ο αποστολέας συμπλήρωνε για.........
εμένα .
(ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ..ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ       ΝΑ ΤΟ ΡΟΥΦΗΞΕΙΣ ΚΥΡ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΜΟΥ ..ΑΞΙΖΕΙ Ε;;;; )

Και αναφέρονται μέσα μια εικοσαριά γενικές περιπτώσεις συμπολιτών μας που νόμιμα κυρίως , αλλά συχνά και παράνομα έβαλαν το χέρι τους στο μέλι  . Ξέρω ότι  και εσεις από το χώρο της επαγγελματικής σας ενασχολήσεις  όπως και εγώ άλλωστε από το δικό μου , έχουμε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις στις οποίες πολλοί γύρω μας έτρωγαν και τρώνε  . Τα έφαγαν λοιπόν αυτοί αλλά τάισαν και εμάς ! Εκεί όμως βρίσκεται η μεγάλη αντίρρηση μου , για (το μαζί τα φάγαμε) ! Εμείς δεν τα φάγαμε . Εμάς μας τα τάισαν και αυτό ήταν η πανουργία και ο δόλος τους . Μην με βλέπεις έλεγαν που κλέβω , μην μιλάς  !  Αφού σου δίνω και εσένα καλοπληρωμένες υπερωρίες , που συχνά ούτε καν τις δουλεύεις . Έτσι έκαναν διπλό κακό  .  Από τη μια εκμαύλισαν τον λαό κάνοντας τον συνένοχο τους ενώ  παράλληλα εξασφάλιζαν την μελλοντική επανεκλογή τους  . Από την άλλη φόρτωναν με  ενοχές  τον  λαό  που υιοθετούσε την ατάκα. «Τέτοιος λαός τέτοιους πολιτικούς βγάζει» . Τον εμπόδιζαν   μεθοδικά να δει την αλήθεια που ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση , ότι δηλαδή  «Τέτοιο Πολιτικό Σύστημα τέτοιους  Πολιτικούς γεννά και Τέτοιους Πολίτες φτιάχνει» . Πολλές φορές  και με πολλές αφορμές  έχω γράψει .

…… φίλοι μου Φταίνε ΜΟΝΟ οι πολιτικοί και το σύστημα και όχι οι αγρότες και ο λαός γενικότερα όπως πάει να το εμφανίσει ο αρθρογράφος στο μήνυμα που έλαβα .. Έλεγα στα παιδιά μου και στους μαθητές μου . Αν αφήσεις αφύλακτο το ρολόι σου σε ένα παγκάκι , και θα το το χάσεις , και θα δημιουργείς ένα περιστασιακό κλέφτη . Οι πολιτικοί δημιουργούν τις τρύπες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να περνούν από μέσα τα αφεντικά τους οι φάλαινες της κομπίνας και της  φοροδιαφυγής και από τις τρύπες αυτές σπρώχνουν να ξεφεύγει κάποτε και  μαρίδα . Δεν θα παραδεχτώ ποτέ ότι φταίει ο λαός ούτε θα αφήνω  να του  περνάει κανένας τέτοιες ενοχές  . Όχι επειδή πρόκειται για κάποιο αθώο θείο βρέφος , αλλά με αρκετές ευθύνες τον έχουν φορτώσει οι βαλτοί καλοθελητές . Αυτό εξηγεί και το γιατί ο Πάγκαλος έχει γίνει πρώτος στόχος των αγανακτισμένων . Θα επιχειρήσω και θα ρισκάρω μια ψυχανάλυση του φαινομένου . Οι καλοθελητές του έχουν περάσει στο λαό  την ενοχή πως έχει μεγάλη ευθύνη για την συμφορά που μας έχει βρει , και ο Πάγκαλος τους έξυσε την πληγή!



Λεωνίδας Ορφανουδάκης .