Ας μην ανησυχούν οι αξιότιμοι κλέφτες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στη Ελβετία…

Γράφει ο Μαγια
Τι λέτε, τώρα… Που να βρεί τα κότσια η κυβέρνηση για να κινηθεί προς τα ΄κει που δείχνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής Κον-Μπεντίτ. Αρση του τραπεζικού απορρήτου και  «πόθεν έσχες» για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, που έχουν οι Ελληνες …πατριώτες στο εξωτερικό.

«Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής, είπε ο Κον-Μπεντίτ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ευρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο. (...) Θα μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο ως πρώτο μέτρο .........

μπορούμε να ζητήσουμε το πάγωμα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές, και κατά πόσο οι τράπεζές τους μπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των Ελλήνων καταθετών. Ετσι θα μπορέσουμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί. (...) Εφόσον μπορούμε να παγώσουμε τους λογαριασμούς του Καντάφι και άλλων, γιατί να μην μπορούμε να παγώσουμε και των Ελλήνων, ώστε με διαφάνεια η ελληνική κυβέρνηση να βρει ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν».

Προφανώς διαφεύγει του Γάλλου ευρωβουλευτή ότι, αυτή η κυβέρνηση, όπως συνάγεται και από τον μεσοπρόθεσμο εφιάλτη, το μόνο που γνωρίζει και ξέρει να κάνει καλά είναι η άγρια φορολόγηση όσων αδυνατούν να φοροδιαφύγουν, των μισθωτών και συνταξιούχων.