Στα χέρια του ΣΔΟΕ σκληρός δίσκος με ντοκουμέντα για τα υποβρύχια

Στα χέρια του ΣΔΟΕ σκληρός δίσκος με ντοκουμέντα για τα υποβρύχιαΤον σκληρό δίσκο  από τον υπολογιστή του Ελβετού υπηκόου,  Κύρου Μελά,  γιού του χρηματιστή Οράτιου Μελά (ιδιοκτήτη της εταιρείας Morelia με έδρα τον Παναμά) κατέσχεσαν την Πέμπτη από το  σπίτι του, στα Καλύβια Αττικής, άνδρες του ΣΔΟΕ με την παρουσία εισαγγελέα. «Εκανα διευκόλυνση»  φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεση του ο Οράτιος Μελάς Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr το οποίο υπογράφει η Γιάννα Παπαδάκου, την έφοδο πραγματοποίησε η  ΣΔΟΕ μετά από πληροφορία που είχε, σε σχέση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων και την πορεία «μαύρου» χρήματος με αποδέκτες δικαιούχους ναυτιλιακών εταιρειών.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση έδωσε στοιχεία στον ΣΔΟΕ για την σχέση του Ελβετού υπηκόου με ναυτιλιακούς κύκλους στο Λονδίνο...


Τα στοιχεία που έχουν κατασχεθεί παραπέμπουν σε μεταφορές χρημάτων σε υπεράκτιες εταιρείες από επίμαχους λογαριασμούς του σκανδάλου των υποβρυχίων, στη Γερμανία, στην Ελβετία, στην Κύπρο και τράπεζες της Αφρικής. Τα επεξεργάζονται , ήδη, οι άνδρες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την εισαγγελέα Πρωτοδικών, κυρία Ποπη Παπανδρέου.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται και οι λογαριασμοί του χρηματιστή Οράτιου Μελά.

Μέσω των λογαριασμών αυτού και του γιού του Κύρου , στην τράπεζα Morgan Stanley της Ελβετίας, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, φέρονται ότι διακινήθηκαν 7.770.000 δολάρια προς την υπεράκτια εταιρεία Torcasho. 

 «Εκανα διευκόλυνση»

Ο Οράτιος Μελάς, στην κατάθεσή του στους άνδρες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές  παραδέχθηκε τη σχέση του με τον Νικόλαο Ζήγρα, εξάφελφο του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο ανήκε η Torcaso, αλλά χαρακτήρισε ως διευκόλυνση την αποστολή χρημάτων σε αυτήν μέσω της εταιρείας του.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ στην αρχή αρνήθηκε ότι ο λογαριασμός του γιού του, Κύρου, στην Morgan Stanley δέχθηκε εμβάσματα από τον εφοπλιστή Νεκτάριο Ματαντό, στη συνέχεια παρέπεμψε στο γιό του για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε όταν πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση της ροής του «μαύρου» χρήματος έδωσε στοιχεία στο ΣΔΟΕ για την σχέση του Κύρου Μελά με ναυτιλιακούς κύκλους στο Λονδίνο. 


Πηγή: Tovima.gr