Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 ευρώ ο Σταύρος Ψωμιάδης

Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 ευρώ ο Σταύρος ΨωμιάδηςΕλεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους και υψηλή εγγύηση ο Σταύρος Ψωμιάδης. Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας: Ενδεχόμενο υποβιβασμού των εμπλεκομένων ομάδων στα στημένα. Απολογούνται οι 11 κατηγορούμενοι. Κούγιας: «Δέχομαι εκβιαστικά μηνύματα». Την ώρα που η ελληνική κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια, μια δεύτερη δικογραφία, προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να προκαλέσει νέο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις προσεχείς ημέρες, γράφουν «Τα Νέα». 
Με εγγύηση 250.000 ευρώ και με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης, όπως αποφάσισαν σήμερα από κοινού εισαγγελέας και ανακριτής. 
Στον πρόεδρο της Καβάλας απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ πλέον αναμένεται η παράδοση στις Αρχές του πατέρα του, Μάκη, ο οποίος είχε θέσει ως προϋπόθεση την ελευθερία του γιου του...



Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, ενώ επανέλαβε πως από την δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του.

Κούγιας: «Δέχομαι εκβιαστικά μηνύματα»

Ο Αλέξης Κούγιας εμφανίσθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της Ευελπίδων, προκειμένου όπως δήλωσε να επσκεφθεί την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου.

Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κατήγγειλε ότι από εχθές δέχεται εκβιαστικά μηνύματα από γνωστό μάνατζερ που εμπλέκεται στην υπόθεση, πρόσθεσε ότι θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μήνυση σε βάρος του και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μπορεί να πέφτει το βάρος της απόδειξης της υπόθεσης σε θύματα».

Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας: Ενδεχόμενο υποβιβασμού των εμπλεκομένων ομάδων στα στημένα

Το ενδεχόμενο υποβιβασμού των εμπλεκομένων ομάδων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, εφόσον τεκμηριωθεί εμπλοκή τους στην υπόθεση, άφησε ανοιχτό στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

Σύμφωνα με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, οι πειθαρχικές κυρώσεις αφορούν χρηματικές ποινές και απαγόρευση ασκήσεως αθλητικής δραστηριότητας σε παράγοντες που δρουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και υποβιβασμό για τις ποδοσφαιρικές ομάδες εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή τους.

«Η πειθαρχική διαδικασία είναι τελείως ανεξάρτητη από την ποινική δίκη. Θα κάνουμε αξιολόγηση, εκτίμηση και θα ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη εφόσον υπάρχει εμπλοκή» τόνισε.

«Ζητήσαμε επιπλέον από τα αντίγραφα δικογραφίας που αναμένουμε αυτές τις ημέρες, και τα αντίγραφα των απολογιών των κατηγορουμένων» δήλωσε ο κ. Φάκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα καλέσει κάποια πρόσωπα για κατάθεση.

Απολογούνται οι «11»

Στις 7:30 άρχισε η διαδικασία των απολογιών στον ένατο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη, από τους έντεκα συλληφθέντες για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Παρ' ότι επισήμως είχε ανακοινωθεί πως η «παρέλαση» από την Ευελπίδων θα άρχιζε στις 8:30, οι κατηγορούμενοι έφτασαν πολύ νωρίτερα.

Δεν έλειψαν (και πάλι) οι φραστικές επιθέσεις των κατηγορούμενων σε βάρος των εκπροσώπων των ΜΜΕ και των τηλεοπτικών συνεργείων. Ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Αχιλλέας Μπέος είπαν κάποια «γαλλικά» στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η διαδικασία που άρχισε από πολύ νωρίς το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, αφού οι υποθέσεις είναι πολλές.

Βέβαια, ορισμένοι εκ των συλληφθέντων αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Από εκεί και πέρα, όσοι απολογηθούν, ο ανακριτής θα τους στείλει στον εισαγγελέα και εν συνεχεία, μαζί θα αποφασίσουν για το αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι, φυσικά, με περιοριστικούς όρους.

Σε περίπτωση διαφωνίας του ανακριτή με τον εισαγγελέα, για την τύχη όσων εκ των συλληφθέντων απολογηθούν θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που αποτελείται από τρεις δικαστές. 

Δεύτερη δικογραφία: «Έστηναν» μέχρι και αγώνες της Εθνικής

Σε αυτήν θα περιέχονται ηχηρά ονόματα του αθλήματος, τα οποία δεν έχουν μέχρι τώρα καμία ανάμειξη στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, ενώ, όπως λέγεται στο παρασκήνιο, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο από την υπόθεση με τα ύποπτα παιχνίδια να μην ξεφύγει ούτε η Εθνική Ελλάδος!

Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές συνεχίζουν το έργο τους και σε άλλες πόλεις, πλην της Αθήνας, με τις πληροφορίες να θέλουν στις νέες αποκαλύψεις που προέρχεται από την Θεσσαλονίκη να εμπλέκονται ομάδες, παράγοντες και διαιτητές από τη Βόρεια Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα δικογραφία θα περιλαμβάνει αρκετά από τα πρόσωπα που έχουν γνωστοποιηθεί από τις έως τώρα έρευνες και εις βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ συγχρόνως υπάρχει και σειρά ονομάτων (ΠΑΕ και παραγόντων) που μέχρι τώρα δεν είχαν ανάμειξη στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Εκτός πάντως από το σπορ των στημένων αγώνων, στο συγκεκριμένο πακέτο η έρευνα της Δικαιοσύνης φαίνεται να φέρνει στο φως και άλλες μη νόμιμες δραστηριότητες παραγόντων του ποδοσφαίρου, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εικονικά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και πολλά άλλα.

Σφίγγει ο κλοιός για Πιλάβιο - Ραγδαίες οι εξελίξεις

Την ίδια ώρα, παρασκηνιακές πληροφορίες θέλουν παράγοντες που αυτή την στιγμή δεν μετέχουν ενεργά στα διοικητικά του ποδοσφαίρου να ετοιμάζονται να στραφούν κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και εις βάρος του προέδρου της ΕΠΟ από τη στιγμή που με βάση τη δικογραφία εμφανίζεται ότι συνομιλούσε με μέλη του κυκλώματος εις βάρος των οποίων εκκρεμούν βαριές κατηγορίες.

Παράλληλα, με ασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζονται να απαντήσουν σήμερα οι ΠΑΕ Λάρισα, Αρης, Πανσερραϊκός και Παναθηναϊκός στην πρόθεση της διοίκησης της Superleague να επικυρώσει τη βαθμολογία! Η Λάρισα από την πλευρά της θέλει να παραμείνει ανοικτό το ζήτημα, έτσι ώστε στην περίπτωση που υπάρξουν υποβιβασμοί ομάδων να διεκδικήσει την παραμονή της.

Φάκελο με στοιχεία για δραστηριότητα του Σοφοκλή Πιλάβιου και της ΕΠΟ κατά των συμφερόντων του Ηρακλήαποστέλλει σήμερα η ΠΑΕ στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Οπως διαβεβαιώνουν οι παράγοντες του Γηραιού, η γραπτή στοιχειοθετημένη καταγγελία θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις. Στο μεταξύ, προσφυγές ετοιμάζουν πολλοί παίκτες του Γηραιού, ενώ στη σημερινή συνέλευση του Ερασιτέχνη παράγοντες, μέλη και οπαδοί συνοψίζουν τα δεδομένα που αφορούν τον Ηρακλή και προσπαθούν να εκπονήσουν νέο πλάνο.