Στην πόρτα της υποβάθμισης και η Πορτογαλία

Στην πόρτα της υποβάθμισης και η ΠορτογαλίαΠροειδοποίηση υποβάθμισης για την πορτογαλική οικονομία εξέδωσε η Standard & Poor’s. 

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο διεθνής οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας («ΒΒΒ-») σε περίπτωση που οι τράπεζές της δεν καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας ή στην περίπτωση εκείνη που θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια από αυτά που αναμένεται...



«Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών είναι πιθανό να είναι υψηλότερες απ’ ό,τι αναμένεται» σημείωσε ο οίκος, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πορτογαλικές τράπεζες θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις νέες προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας που έχει θέσει η Τράπεζα της Πορτογαλίας».

Επιπλέον, η S&P τόνισε ότι «αν η Πορτογαλία επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, συνεχίσει να υλοποιεί τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και διατηρήσει τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης που καταγράφουν οι εξαγωγές τότε είναι πολύ πιθανό η αξιολόγηση να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα».