ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

 Γράφουν οι  Αγάθη  Αβανέα  και Αγάπη Αναστασάκου Βασιλειάδη  



Με έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε τα νέα μέτρα για την οικονομία που ακολουθούν την ίδια συνταγή των περιορισμών και όχι της ανάπτυξης. Ενώ στο πρόγραμμα και των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ είχε αναγραφεί ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Εθνική Τράπεζα και η Αγροτική θα συγχωνεύονταν σε μία Κρατική Τράπεζα που θα ήταν εργαλείο ανάπτυξης, αντίθετα τώρα το ΠΑΣΟΚ τις περιλαμβάνει στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης.

Παγωμένος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί τις ενέργειες της Τροϊκας που φθάνει σε σημείο αντισυνταγματικότητας με την επιτροπεία και έλεγχο της παραπάνω στις αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζει η Ελληνική Κυβέρνηση.
Και έρχεται σε αντίθεση από τη μια η άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά να συμμετέχει στη λανθασμένη οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να δέχεται να μεταγγίσει αίμα στην παραπαίουσα  Κυβέρνηση με την ψήφιση επί μέρους νόμων που θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο νέο μνημόνιο και έτσι να .....
της δώσει παράταση για να εφαρμόσει το «καταστροφικό» της σχέδιο. Επί τέλους ας πάρει καθαρή θέση αν πρέπει να παραμείνει η Κυβέρνηση και να συνεχίσει το όποιο « έργο» της ή όχι ;
 Επίσης άλλη ερώτηση προς τη Ν.Δ  είναι εφόσον θέλει να την στηρίξει γιατί δεν θέτει ως όρο την επέκταση του ΑΟΖ της Ελλάδος στο Καστελλόριζο;
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν δεν βιαστούμε να οριοθετήσουμε την περιοχή αυτή η Τουρκία (ίσως και μετά τις εκλογές της) θα ανακηρύξει η ίδια την περιοχή αυτή ως δική της. !!!
Είναι απορίας άξιο, πως μια Κυβέρνηση που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας λέγοντας «ότι υπάρχουν χρήματα» και στη συνέχεια έβαλε τη χώρα σε ένα σκληρό μνημόνιο χωρίς όρια , έρχεται μετά την αποτυχία αυτού του σχεδίου να ζητήσει την στήριξη από τα κόμματα που είχαν αντισταθεί στην συνεχεία αυτής της πολιτικής και μάλιστα θέλοντας να την στηρίξουν σε ακόμη σκληρότερο μνημόνιο. Με το σκεπτικό ότι μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα. !!!
Ακόμα μεγαλύτερο κακό στην οικονομία έφερε αυτή η συζήτηση για την «αναγκαστική» σύγκλιση των αρχηγών των κομμάτων που εκ των προτέρων ήταν σίγουρη αποτυχία εφόσον είχαν εκπεφρασμένη αντίθετη θέση. Οι συντονισμένες ενέργειες των Τροϊκανών, της Κυβέρνησης και της Επιτρόπου Δαμανάκη, καθώς και η άχρηστη σύγκλιση των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφερε ένα βήμα ακόμα την Ελλάδα προς την καταστροφή.
Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Παπούλιας θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα παραιτηθεί έτσι ώστε να γίνουν εκλογές (ή να αναλάβουν ικανοί ΄Ελληνες εκτός των πολιτικών κομμάτων) για να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας.
Το ερώτημα που αυτόματα έρχεται στα χείλη όλων Ελλήνων είναι γιατί αφού το 1ον Μνημόνιο δεν έσωσε την Ελλάδα, ποιος και πώς εγγυάται ότι θα την σώσει το 2ο Μνημόνιο και μάλιστα με τους ίδιους ανθρώπους και το ίδιο μίγμα πολιτικής ;
Οι κραυγές της δήθεν σωτηρίας που ακούγονται μοιάζουν με τις κραυγές του βοσκού που φώναζε συνεχώς «Λύκος στα πρόβατα» και όταν πραγματικά ήλθε ο λύκος κανείς δεν τον πίστεψε.
Το δεύτερο ερώτημα που έρχεται στον καθένα μας είναι το ότι εάν η Ευρώπη δεν θέλει να μας «βοηθήσει» δίνοντας μας την 5η δόση , γιατί έχει βάλει όρο στο μνημόνιο να μη έχουμε δικαίωμα να δανειστούμε από άλλους ;
Μεγάλη απορία δημιουργεί και η συμπεριφορά της κ. Μέρκελ και της πιστής σ’ αυτήν εφημερίδα BILD Zeitung με τη συνεχείς κατηγορίες εναντίον των Ελλήνων με ψευδή στοιχεία όπως ότι οι ημέρες αδείας και οι ώρες εργασίας των Ελλήνων είναι περισσότερες από τους Γερμανούς και γενικά ότι οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες , απατεώνες και δηλαδή είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Κανείς δεν διέψευσε επίσημα τις κατηγορίες της (νέες και παλαιές) λέγοντας την αλήθεια για τη συνενοχή των Γερμανών και των Γερμανικών Εταιρειών στην λεηλασία της Ελληνικής οικονομίας, όπως και στα τελευταία ψέματα περί των ανωτέρω στοιχείων που η κ. Μέρκελ έδωσε στην τελευταία ομιλία της σε Γερμανικό ακροατήριο. Η συμπεριφορά αυτή θυμίζει άλλες εποχές όπου κάποιοι κατηγορούσαν ότι οι Εβραίοι έφταιγαν για τη ανέχεια των Γερμανών πολιτών. Και τώρα, για να ξεγελασθούν οι φτωχοί Γερμανοί που και αυτοί έχουν υποστεί προγράμματα λιτότητας, γίνεται συνεχής προπαγάνδα σε βάρος των Ελλήνων ότι δηλαδή είναι υπαίτιοι οι «άχρηστοι» ΄Ελληνες που ξεγελάνε την ΕΕ και ιδιαίτερα τους Γερμανούς που έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτήν, για την σπατάλη των ευρωπαϊκών πόρων.
Ευτυχώς που δεν σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο όλοι  οι Γερμανοί.
Δεν θα έπρεπε αν όχι να ζητήσουμε τις Γερμανικές οφειλές τουλάχιστον να τους θυμίσουμε τι μας χρωστάνε ;
Δεν έπρεπε να αναφερθούμε για το «απεχθές χρέος» που έχει συσσωρευτεί εξ αιτίας της υπερχρέωσης της Ελλάδας από τις προβληματικές συμφωνίες με τις Γερμανικές Εταιρείες ;
Είναι φανερό , ότι αυτοί που υποτίθεται έχουμε εκλέξει για να μας εκπροσωπούν έχουν μπλέξει τις αρμοδιότητες τους, καθώς και τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας και των Ελλήνων και ενεργούν σπασμωδικά, χωρίς έμπνευση, με την αύξηση των τιμών σ’ όλα τα είδη και υπηρεσίες ακόμα και κοινωνικού περιεχόμενου και με μόνο σχεδιασμό κοντόφθαλμο και καταστροφικό.
Εφόσον  δεν έχουν πρόθεση για την ανάταξη της Ελλάδας γιατί δεν αφήνουν άλλους να αναλάβουν το έργο ;
Ή μήπως σκόπιμα ακολουθούν αυτές τις επιλογές ;
Είναι καιρός να σκεφτούν ότι η Ελλάδα πρέπει και θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. –

Αγάθη  Αβανέα
Αγάπη Αναστασάκου Βασιλειάδη