Ευθείες βολές Πεταλωτή στη Νέα Δημοκρατία

Ευθείες βολές Πεταλωτή στη Νέα ΔημοκρατίαΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική ότι φταίει το Μνημόνιο για την κρίση στην ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι «εάν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει εγκαίρως μέτρα, μπορεί να αποφεύγαμε το Μνημόνιο και όχι να μπαίναμε στην κρίση αθωράκιστοι και χαρούμενοι».

Κατά τον κ. Πεταλωτή, η κρίση θα υπήρχε, αλλά η επίκληση πλαστών στοιχείων μας οδήγησε απροστάτευτους στην αντιμετώπισή της, ενώ ανέφερε ότι είναι «κοροϊδία και εξαπάτηση, όταν λέγεται ότι φταίει το Μνημόνιο»...


Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και δεν θριαμβολογεί, επικαλούμενος δε βελτιωτικά στοιχεία σε σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, όπως η μείωση του πληθωρισμού στο 3,9% τον Απρίλιο, μείωση της ύφεσης στο 4,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 7,4% , η αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, υπογράμμισε ότι η πορεία που ακολουθείται γεννά ελπίδες για το μέλλον και η κρίση δεν θα περάσει με ευχολόγια και μαγικές συνταγές.