Ο Τελικός της ντροπής!

Την ώρα που η ΑΕΚ πανηγυρίζει το 14ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας της, το ελληνικό ποδόσφαιρο προσθέτει άλλη μια μαύρη σελίδα στη δική του Ιστορία.

Βίαια επεισόδια, ξυλοδαρμοί, συμπλοκές, συλλήψεις, απίστευτες καταγγελίες, βαριές κουβέντες που αντηλλάγησαν, συνθέτουν την εικόνα της δυσώδους «γιορτής» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η οποία εν τέλει μετατράπηκε σε αποκαλυπτήρια της γύμνιας του!
Μόλις στο 2' των καθυστερήσεων ο διαιτητής Κάκος σφύριξε τη λήξη του αγώνα κι ενώ εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιοι από αυτούς τα έβαλαν με τους παίκτες του Ατρομήτου και χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας για να δοθεί τέλος στα επεισόδια...



Ο τελικός της ντροπής σημαδεύτηκε από τη σύλληψη 13 ατόμων που θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία, 22 τραυματίες, από τους οποίους οι πέντε παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία και 60 προσαγωγές.






Γ. Σπανός: Αυτός ο τελικός ήταν μία παρωδία
«Έπρεπε να το πάρει η ΑΕΚ και το πήρε. Το ποδόσφαιρο πήγε 130 χρόνια πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

Ο Γιώργος Σπανός όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Σταύρο Αδαμίδη, σχολίασε: «Λυπάμαι που αυτή η πολύ μεγάλη ομάδα που λέγεται ΑΕΚ έχει τέτοιους ανθρώπους που την κάνουν μικρή ομάδα».

Όσο για τις διαιτητικές αποφάσεις, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Περιστερίου, πρόσθεσε: «Ο τελικός αυτός ήταν μία παρωδία. Το ποδόσφαιρο πήγε 130 χρόνια πίσω. Η ΑΕΚ έπρεπε να το πάρει και το πήρε. Γιατί απλά έπρεπε να το πάρει. Όχι απλά δεν παίχθηκε το ματς στα ίσια αλλά έγιναν πράγματα που έφεραν το ποδόσφαιρο πολύ πίσω. Οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες».



Γ. Δώνης: Ένα μπουρδέλο
Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό:

«Νομίζω πρέπει να πείτε όλοι εσείς τι έγινε. Ο τελικός ήταν παρωδία. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Καταρχάς είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε ξύλο. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα μπουρδέλο. Πρέπει να σώσουν οικογένειες που σημάδευαν με πιστόλια. Όλα είναι μια αθλιότητα», είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Όταν μένεις πίσω με γκολ- οφ σάιντ τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο».



Δέλλας: Ξέρουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπουρδέλο. Τι να κάνουμε; 
Ο αμυντικός Τραϊανός Δέλλας τόνισε πως η ομάδα του ήταν αυτή που άξιζε τον τίτλο, πως τον πήρε δίκαια, ενώ ξεκαθάρισε πως το τελικό σκορ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας από τους αντιπάλους.

«Είναι πολύ σημαντικό να πάρει έναν τίτλο. Το θέλαμε πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Παίξαμε δύσκολα παιχνίδια. Νομίζω πως έφτασε δίκαια εδώ. Χρειάζεται ηρεμία. Να δούμε το μέλλον. Δεν γίνεται να ζει σε αυτή την κατάσταση. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Το 3-0 είναι πεντακάθαρο. Αν έγινε κάτι δεν φταίει η ΑΕΚ σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα ότι έγινε εκτός».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος χαρακτήρισε «μπουρδέλο» το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Το ξέρουμε αλλά τι να κάνουμε; Νικάμε και γίνονται αυτά. Χάνουμε γίνονται τα ίδια. Κάπου πρέπει να τελειώσει αυτό. Για το παιχνίδι ο Ατρόμητος δεν πρέπει να έχει παράπονα».

Δείτε τις εικόνες από την απονομή του Κυπέλλου στην ΑΕΚ



Το φιλμ του αγώνα:
92'  Ο Τάσος Κάκος σφύριξε μόλις στο δεύτερο λεπτό από τα 9 λεπτά καθυστερήσεων που είχε δείξει. Οι οπαδοί μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

85Σπουδαία έμπνευση του Παντελή Καφέ, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στον Ιτάνζ και με το εξωτερικό του ποδιού πέρασε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Καμερουνέζου, κάνοντας το 3-0.



81', Λάθος του Μπρίτο μέσα στην περιοχή, ο Γεωργέας έκλεψε και άνοιξε στον Μπαχά, αλλά εκείνος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
78', Σέντρα του Λαγού από αριστερά, ο Καφές μόνος του με τον Ιτάνζ δεν πλάσαρε σωστά και έδωσε την μπάλα προς τα πίσω, όμως εκεί ήταν ο Μπαχά που με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΚ.


59', Σέντρα του Σαγκανόφσκι, ο Τάτος σούταρε από κοντά, όμως με εξαιρετική προβολή ο Μανωλάς έκοψε.

56',  Εκτέλεση φάουλ του Λαγού, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ιτάνζ έκανε μεγάλη απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα στο δεξι του δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Δέλλας με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.



53', Εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα από αριστερά, ο Μπαζίνσκι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ

48', Δίλεπτη διακοπή στον αγώνα, καθώς από τα καπνογόνα είχε μειωθεί η ορατότητα μπροστά από το τέρμα του Σάχα.

47', Σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, ο Αναστασάκος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι πρόεδροι των δύο ομάδων λογομάχησαν, με αφορμή τη φάση του γκολ της ΑΕΚ.

45', Λήξη ημίχρονου

37', Διαγώνιο σουτ του Μπαχά μέσα από την περιοχή, απέκρουσε με τα πόδια ο Ιτάνζ.

32', Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, καθώς ο Σκόκο δεν κατάφερε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Ναμπίλ Μπαχά.

28', Σέντρα του Σκόκο από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.


15’,
 Καλή εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΚ από τον Σκόκο, ο Δέλλας δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από τον Αναστασάκο, ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα.

4', Πρώτο σουτ της αναμέτρησης από τον Σκόνδρα, η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΣΚΟΡΕΡ: 28' Λυμπερόπουλος, 78' Μπαχά, 85' Καφές

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τ.Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας - Μάκος, Λυμπερόπουλος, Ντιοπ, Καφές

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 
(Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα (81' Σαρμιέντο), Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (66' Μπρίτο), Καμαρά (90' Σαμπού), Αναστασάκος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιοπ, Μάκος, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32' Μπαχά), Μπλάνκο (70' Καφές)



real.gr