Μαθητές Εσπερινού Λυκείου Δράμας: Διαμαρτυρία για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι μαθητές των Δ΄ και Γ΄ τάξεων του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου Δράμας διαμαρτυρόμαστε για τις αλλαγές που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2011 για τα Εσπερινά Λύκεια της χώρας.
Η επίσπευση του χρόνου έναρξής τους, στις 12 Μαΐου, δέκα μόλις μέρες μετά το κενό του Πάσχα (έναρξη μαθημάτων 2 Μαΐου), δημιουργεί άγχος και κατάσταση ομηρίας των μαθητών. 
Ακόμη χειρότερα, οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων (Ενιαίων και Επαγγελματικών), καλούμαστε από φέτος να συμμετάσχουμε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κατά τις πρωινές ώρες, όπως και οι μαθητές των ημερησίων Λυκείων της χώρας. Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων είναι εργαζόμενοι -άλλωστε τα Εσπερινά σχολεία δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες τους- η απόφαση αυτή μας φέρνει σε δυσχερέστερη θέση, καθώς οι........ συμμετέχοντες στη διαδικασία των Εξετάσεων θα πρέπει να απουσιάσουν από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο. 
Επισημαίνουμε, μάλιστα, ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και δεν επιτρέπει απώλειες ημερομισθίων, καθώς και τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις που υφίστανται στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι και διά βίου μαθητές, ζητούμε την κατανόηση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και διά Βίου Μάθησης στο συγκεκριμένο πρόβλημά μας και την επαναφορά του χρόνου διεξαγωγής των εξετάσεων στο απογευματινό ωράριο.