Τα «κοσμητικά επίθετα» του Καν και ο δρόμος που «χάραξε» η Μέρκελ…

Του Μανώλη Κυπραίου

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπό του βγάζοντας το προσωπείο του «φίλου» της Ελλάδας, εκφράζοντας τις πραγματικές απόψεις του για εμάς και τη χώρα μας, «στολίζοντάς» μας με απαράδεκτα κοσμητικά επίθετα, ακόμη και για την φραγκολεβαντίνικη γλώσσα.
Όμως αυτή η επίθεση του ομογάλακτου σοσιαλιστή, προς την Ελλάδα είναι τυχαία;  Μάλλον όχι. Όπως μπορεί κάποιος αβίαστα να καταλάβει, ο Ντομινίκ Στρος Καν αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αγκελα Μέρκελ, ένα ακραία εθνικιστικό πρότυπο το οποίο έχει σκοπό τη συλλογή ψήφων και τη διατήρηση στην εξουσία.
Και το κυριότερο είναι πως για να γυριστεί αυτό το ντοκιμαντέρ χρειάστηκαν δώδεκα μήνες για το εν λόγω ντοκιμαντέρ επιβεβαιώνοντας πως οι απόψεις του «αδελφού σοσιαλιστή» δεν είναι καινούργιες ούτε διαμορφώθηκαν μετά από την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ αλλά πολύ πιο πριν.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο προϊστάμενος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προαλείφεται για υποψήφιος  πρόεδρος της Γαλλίας με το σοσιαλιστικό κόμμα και όπως είναι φυσικό έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες του για την εκλογική μάχη . Μεγαλύτερος πονοκέφαλος γι’ αυτόν είναι η.......  άνοδος των «ευρωσκεπτικιστών» και της άκρας δεξιάς , οι οποίες υποστηρίζουν πως πρέπει η Γαλλία να σταματήσει να χρηματοδοτεί τις «χρεωκοπημένες»  χώρες  της Ευρώπης, να αναπτύξει επιθετικότερη εξωτερική πολιτική και αν χρειαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και να επιστρέψει στο γαλλικό φράγκο, έχοντας ως σύνθημα το: «μας έχουν ανάγκη, δεν τους έχουμε».
Εσχάτως αυτή τη στάση υιοθετεί και ο εν ενεργεία γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που τάχθηκε στο πλευρό της Γερμανίας, σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στην Ελλάδα για σχεδόν τους ίδιους λόγους.
Τόσο για την Αγκελα Μέρκελ, όσο και για τον Νικολά Σαρκοζί και τον Ντέιβιντ Κάμερον, η Ελλάδα από «μαύρο πρόβατο» έχει μετατραπεί σε «μαύρο λύκο» που έχει περικυκλώσει το πολιτικό «μαντρί» τους κινδυνεύοντας να «κατασπαράξει» τα «πρόβατα», δηλαδή τους ψηφοφόρους. Ο «λύκος» αυτός πρέπει είτε να φονευθεί, είτε να εξημερωθεί. Και ενδεχόμενη αλλαγή στην προεδρία της Γαλλίας το 2012 με τον Ντομινίκ Στρος Καν να έχει τα ηνία της εξουσίας, κάθε άλλο παρά ευοίωνες εξελίξεις προμηνύει.
Φυσικά, αν κάποιοι νομίζουν πως το «πάρτι τελείωσε» και η ισχυρή τρόικα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο) έχει ικανοποιηθεί από τις ελληνικές υποκλίσεις στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, μάλλον θα απογοητευτεί. Το «πάρτι» τώρα άρχισε και έχουμε να δούμε, να διαβάσουμε και να ακούσουμε πολλά, κυρίως από τους «φίλους» της Ελλάδας που τώρα θα σπεύσουν να αγοράσουν τα «φιλέτα» της κρατικής και δημόσιας περιουσίας μέσω… «fire sales». Και όταν βρίσκεσαι σε στάση ικεσίας, μόνη σου ελπίδα είναι να σου δείξει έλεος ο ισχυρός. Κάτι που σπάνια συμβαίνει στις διεθνείς σχέσεις.
«Vae victis»…