Σήμερα φεύγουν οι μετανάστες από το μέγαρο της Υπατίας

Στις πέντε σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να εγκαταλείψουν οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας, το κτίριο Υπατία, έπειτα και από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους. Δυο ώρες αργότερα, στις 19:00 οι μετανάστες θα αναχωρήσουν για την Κρήτη.
  «Όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα» δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.
Σημειώνεται ότι οι.......
μετανάστες έκαναν απεργία πείνας για 44 μέρες.
Χθες ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας δήλωσε ότι όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν σήμερα το πρωί.
Επίσης ανέφερε ότι τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής των μεταναστών, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.
Ωστόσο είπε ότι οι μετανάστες θα είναι υπό παρακολούθηση, για τυχόν επιπλοκές της υγείας τους μέσα και από την επικοινωνία  με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.